Annonce
Odder Avis

Trekantsdrama ved Saxild Strand: Vi har lavet en fejl - det beklager vi

Udeserveringsområdet i forlængelse af ishuset er bygget på et område, der ikke må bebygges. Derfor skal terrassen til venstre fjernes. I stedet har kommunen fundet 144 kvadratmeter på Trekanten, som ejeren af ishuset har fået lov at leje til udeservering. Foto: Anya Wissendorff
Kommunen overså en servitut, der gør det ulovligt at bygge på en matrikel ved Trekanten, hvor ejeren af ishuset havde anlagt terrasse. I stedet har ishuset lejet et stykke af Trekanten til 144 kvadratmeter terrasse, som kommunen har betalt.

Saxild: Har man sagt a må man også sige b. Og Odder Kommune havde tilsyneladende sagt ja til, at Henrik Mensch kunne lade sin grill- og ishytte ved Saxild Strand omkranse af en terrasse, selvom det faktisk ikke var noget, kommunen kunne give lov til.

- Vi har lavet en fejl. Det beklager vi, og det har vi selvfølgelig forsøgt at rette op på, siger Bent Hodde Mortensen, der er souschef i Teknik og Miljø i Odder Kommune.

Henrik Mensch overtog for nogle år siden det gamle ishus på Trekanten ved Saxild Strand. Ishuset blev revet ned og et nyt blev bygget. Udover den jord ishuset står på, lejede han yderligere et stykke jord af kommunen til udeserveringsareal.

Annonce

Det viste sig dog, at kommunen ikke må leje lige præcis det stykke jord ud til det formål. Der er nemlig en servitut på jorden, som en tidligere ejer af et bagvedliggende sommerhus solgte til kommunen i slutningen af 1970'erne. Det skete med en tinglyst servitut om, at området skulle forblive offentligt og ikke måtte bebygges.

Leje til kommunen

- Den servitut er kommunen nødt til at efterkomme, siger Knud Hansen, der i dag ejer det sommerhus, der solgte jorden til kommunen med den tinglyste betingelse.

Den store terrasse hører til ishuset, men da det er et lejet område, skal den ryddes hver aften, når ishuset lukker.

Odder Kommune har forsøgt at råde bod på miseren ved at lade Henrik Mensch leje andre 144  kvadratmeter af Trekanten. Her er der blevet bygget en træterrasse på kommunens regning.

Den årlige leje er fastsat til 160 kr. pr kvadratmeter, hvilket vil sige en årlig leje på 23.040 kr. Odder Kommune har vurderet, at det svarer til markedslejen. Den vurdering er foretaget på baggrund af lejeniveauet for andre lejemål til udeservering.

- Kommunen har betalt for den nye terrasse som kompensation for den terrasse, han fejlagtigt havde fået lov til at bygge, siger Bent Hodde Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce