Annonce
Odder Avis

Flertal vil give firma bag nemlig.com en ekstra chance: Skal sørge for ordentlige arbejdsforhold

nemlig.com har siden sommeren 2019 stået for hjælp til indkøb for de borgere, som blevet visiteret til netop den hjælp. Arkivfoto
Intervare A/S, der ejer nemlig.com, skal tilføje arbejdsklausuler, som sikrer bl.a. underleverandørernes chauffører ordentlige arbejdsforhold. Ellers vil Odder Kommune overveje sin kontrakt med selskabet, der hjælper borgere med indkøb.

Odder: Står det til et flertal i udvalget for sundhed, social og forebyggelse, skal Intervare A/S snarest muligt få indføjet de samme arbejdsklausuler, som andre leverandører til Odder Kommune har accepteret. Ellers vil kommunen overveje sin kontrakt med selskabet.

Det besluttede udvalget på sit seneste møde, hvor kun Enhedslistens Leif Gjørtz argumenterede for, at Odder Kommune straks skal opsige aftalen med Intervares A/S' underselskab nemlig.com, som siden sommeren 2019 har leveret dagligvarer til de 28 borgere, der er visiteret til hjælp til indkøb.

Baggrunden for sagen er, at der siden starten af 2021 har været en del af kritik af nemlig.com. Blandt andet har dagbladet Politiken skrevet, at lagermedarbejdere hos nemlig.com har haft mellem 9 og 14 sekunder til at hente og pakke hver vare. Endvidere skulle selskabet angiveligt have overvåget og fyret de ansatte, der ikke arbejder hurtigt nok, ligesom det har været fremme i flere medier, at selskabets underleverandører i form af vognmænd ikke har givet deres ansatte overenskomstmæssig løn.

Annonce

Mangler klausul

At der siden er rettet op på mange ting, meddelte nemlig.com midt på sommeren, da selskabet i en pressemeddelelse skrev, at man nu havde indført krav til sine underleverandører om ikke at underbetale sine chauffører.

Problemet er bare, at det ikke står i den kontrakt, som Odder Kommune har med selskabet, hvilket udvalget for sundhed, social og forebyggelse blev underrettet om på sit seneste møde.

Anledningen var, at byrådsmedlemmer allerede i april bad forvaltningen undersøge, om Intervare A/S ifølge den nuværende kontrakt med Odder Kommune er forpligtiget at sikre overenskomstmæssige arbejdsforhold for både egne medarbejdere og for ansatte hos eventuelle underleverandører. Det står normalt i en såkaldt arbejdsklausul, men en sådan findes slet i kontrakten med Odder Kommune.

Hvis nemlig.com går med til, at vi får indført en såkaldt arbejdsklausul, er vi sådan set tilfredse.

Finn Thranum

- Vi drøftede sagen i udvalget, og et flertal anbefaler byrådet, at vi beder Intervare A/S om at få tilføjet et såkaldt kædeansvar og en arbejdsklausul i kontrakten, så også underleverandører er sikret ordentlige arbejdsforhold. Hvis det ønske bliver efterkommet, er vi sådan set tilfredse. Hvis ikke, kan vi altid opsige aftalen med seks måneders varsel, siger udvalgsformand Finn Thranum (V).

Leif Gjørtz (EL) stemte imod beslutningen, fordi han mener, at Odder Kommune lige så godt kan opsige aftalen og derefter sende opgaven i udbud på grundlag af Odder Kommunes indkøbspolitik - altså inkluderes en arbejdsklausul.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Det nytter at sige nej

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kom til børnenes vælgermøde på Parkvejens Skole

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hvordan ser det ud med fællesskabet mellem de tre partier i valgforbundet?

Odder Avis

Vi samarbejder med Retroen - og der er genbrug nok til alle

Odder Avis

Kom til vælgermøde om den lokale natur

Odder Avis

Kom til baby-rytmik på Centralhotellet

Odder Avis

DN mener, at det lugter: Uffes vælgerbedrag om Kattegat-forbindelsen

Odder Avis

Tag på vandretur med Odder Museum

Odder Avis

Hou-borger og tidligere turistchef: Hvor er den overordnede visionære plan for Hous centrum? Det er nu, tankerne skal tænkes

Odder Avis

Kandidatens mærkesag: Alle har ret til en tryg alderdom

Odder Avis

Jysk klar til genåbning

Odder Avis

Heidi stiller op for verdensmålene: De er stærke værktøjer, også når vi skal lave lokalpolitik

Odder Avis

Tre spørgsmål til Verdensmål ved Viljes kandidat: - Folkeparken er dårligt timet

Odder Avis

Nu kan det blive nemmere at få en tid hos lægen: Odders praktiserende læger får ny kollega

Odder Avis

Oplev Odder Vand- og Dampmølle

Odder Avis

Lions er klar med årets julelotteri

Odder Avis

Den nye pige i klassen: Det klæder ikke debatten, at der er snakken og uro i salen

Odder Avis

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Odder Avis

Regionen er din tryghed og din sundhed

Odder Avis

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

Odder Avis

Vi skal have bedre kvalitet i daginstitutionerne

Odder Avis

Troldedag i Eventyrskoven

Odder Avis

Peter Birk udstiller i KunstVærket

Annonce