Annonce
Odder Avis

Uffe lægger borgmesterkæden og får meget mere fritid: Der er én ting, han aldrig vil gøre igen

Som ny borgmester lovede Uffe Jensen (V) personalet på rådhuset at gøre noget ud af husets juletræ. Det er blevet en tradition, at børn hjælper borgmesteren, og i år var det en flok fra Krible Krable Huset, som dekorerede træet med hjemmelavet pynt. Til gengæld trakterede borgmesteren med pebernødder og mandariner. Foto: Morten Pape
Venstres førstemand er stolt over den kommune, han afleverer til den næste borgmester, Lone Jakobi (S). Men han har ikke tænkt sig at forsøge at erobre hjørnekontoret igen - eller vende tilbage til sin arbejdsplads hos politiet.

Odder: Normalt siger borgmester Uffe Jensen (V) ikke nej til en invitation. Han elsker at komme ud at snakke med folk, og så er det lige meget, om det er for at hejse et grønt flag på en skole eller for at være til galla hos Dronningen. Men hans hustru, Bodil Jensen, skal ikke regne med, at hun kan lokke ham med ud at vinterbade, når han efter nytår ikke længere er borgmester i Odder.

- Vinterbadning, det har jeg prøvet første, sidste og eneste gang. Det var edderbankme koldt den dag, siger han og husker tilbage på den dag i december 2018, da Odder Vinterbadeklub indviede en ny badeanstalt ved Rude Strand.

Han hoppede med i vandet, men selv om hustruen er næstformand i vinterbadeklubben, skal hun ikke regne med at lokke manden med. Han har andre planer for den fritid, han vil få, når han skifter borgmesterjobbet på 55-60 timer hver uge ud med en plads som menigt medlem af kommunalbestyrelsen.

Annonce

Blå bog

Uffe Jensen (V) er 61 år og gift med Bodil, der er tidligere folkeskolelærer. De har to døtre og to børnebørn.

Han blev valgt ind i byrådet i 2009 og har siden 2014 været borgmester i Odder Kommune. Ved valget i november 2021 fik han 2265 personlige stemmer. Det svarer til, at hver sjette borger stemte personligt Uffe Jensen.

Han er med i en gruppe på otte herrer, som i mange år har mødtes et par gange om ugen på tennisbanen ved Spektrum Odder. Uffe Jensen har både været formand for tennisklubben og for Spektrum Odder.

- Folk rykker i mig og vil gerne have mig til at lave foreningsarbejde. Men jeg vil prøve at finde ud af, hvad det betyder at få flere timer. Jeg er morfar til to børn, og Bodil er gået på pension. Jeg tror hurtigt, jeg kommer til at vænne mig til det nye liv. Jeg stortrives med at sidde to-tre timer i weekenderne og læse aviser og drikke kaffe. Nu er jeg i gang med at indrette et hjemmekontor, og jeg vil gøre Venstres indflydelse gældende som formand for Venstres gruppe, siger Uffe Jensen.

Den sidste periode

Før han blev borgmester for otte år siden, var han ansat i politiet i Aarhus. Men han bliver 62 år næste år, og han vender ikke tilbage til politiet. Og det bliver også hans sidste periode i kommunalbestyrelsen.

Det er sjældent, at døren ind til Uffe Jensens borgmesterkontor er lukket. Foto: Morten Pape

- Selv om jeg var blevet genvalgt som borgmester, var det også blevet min sidste periode. For tog jeg en periode til, ville jeg være blive tæt på 70 år i slutningen af perioden, og vi har kun det her ene liv. Men jeg vil gerne hjælpe Venstre med at finde den næste borgmesterkandidat, fastslår Uffe Jensen, der kan se tilbage på otte år som borgmester.

- Hvad er din største bedrift som borgmester?

- Jeg er stolt over den kommune, jeg afleverer. Odder har været inde i en god periode med samarbejde. Jeg gik jo til valg på, at vi skulle have en ny stil med bredt samarbejde og væk med 10-9-afgørelser. Vi var jo berygtede for dårlig stemning og 10-9-afgørelser i byrådet. Jeg har fået mange tilkendegivelser af, at folk er stolte over, at Odder har fået et løft, siger Uffe Jensen.

- Og hvad er så dit største nederlag?

- Det er aldrig lykkedes at få et enigt byråd bag et budget. Vi har som regel haft brede aftaler fra år til år, men der er en tendens til, at partierne vil signalere forskellighed. Odder er presset økonomisk, og det tror jeg også, kommunen vil være fremadrettet. Uanset farven på finansministeren, så bliver der ikke givet ved dørene til kommunerne, siger Uffe Jensen.

Annonce

Derfor tabte V valget

Han har selv kigget på valgresultatet fra november, hvor Venstre holdt fast i sine syv mandater, men SF, EL, S og R fik skabt sig et flertal på 10 mandater og sikrede Lone Jakobi (S) borgmesterposten.

- Min egen analyse siger, at der var tre årsager. Kattegatforbindelsen kom til at fylde alt for meget i debatten med Kresten Bjerre (R) i spidsen, som om han kan forhindre den. Og der var tre borgerlige stemmeslugere (Niels Rosenberg (K), Lone Riis (V) og John Rosenhøj (DF) fra sidste valg, som ikke genopstillede, så der var mange stemmer ude at flyve. Endelig var der mere end 4000, der stemte for første gang i Odder. Mange kommer fra Aarhus, hvor man er vant til at stemme rødt eller radikalt, mener Uffe Jensen.

Før var det rådhusets personale, der pyntede træet, men Uffe Jensen har gjort det til en tradition, at børn fra skoler og børnehaver hjælper til. Foto: Morten Pape

Som ny borgmester nød han i sin tid godt af netværket mellem borgmestre, og han har også haft nogle gode snakke med Odders tidligere borgmester Elvin Hansen (S). Uffe Jensen har også tænkt sig at hjælpe sin efterfølger på posten, Lone Jakobi (S).

- Det er jo også min interesse, at kommunen klarer sig bedst muligt. Så jeg vil hjælpe Lone bedst muligt. Hun skal finde sin egen måde at gøre det på. Jobbet kan være lidt ensomt, så det er rart med kolleger i andre kommuner, og vores problemer er jo de samme, siger Uffe Jensen.

Annonce

Holder sig væk

Han råder Lone Jakobi til at være klar til lidt af hvert. Også henvendelser fra borgere, der påpeger, at fliserne i fortovet ligger skævt. De får altid et venligt svar, men Uffe Jensen har holdt sig langt væk fra at gå ind i den slags sager.

Uffe Jensen har holdt sig fra at blande sig i den daglige drift. Foto: Morten Pape

- Jeg blander mig ikke i kommunens daglige drift. Ellers kan man jo sande helt til, hvis man går ind i personsager. Hvis jeg lægger et ord ind om nogen, så vil det få et tilfældighedspræg, for hvem er det, der har kræfter til at råbe op? Det vil også skabe rod i forvaltningen, så det skal man være god til som borgmester. Jeg skal ikke sige, hvad medarbejderne skal gøre, fortæller Uffe Jensen, der har et sidste råd til Lone Jakobi.

- Det er et job at være borgmester, og det er et job, du har til låns, siger Odder Kommunes afgående borgmester.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Flerstemmig musik i sognekirken

Odder Avis

Om et par år skal vi til at sortere i flere bunker: Der kommer en ny affaldsplan

Odder Avis

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Odder Avis

Strandjægere bekæmper rotter på fugleø

Odder Avis

Borgerrådgiveren skal helst gøre sig selv arbejdsløs

Odder Avis

Elever hoppede til matematikken

Odder Avis

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Odder Avis

Odder som turistmål er røget i National Geograpic

Odder Avis

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Odder Avis

Som hundeejer græmmes jeg: Magen til tåbelig og tankeløs adfærd skal man lede længe efter

Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Odder Avis

Herregård og kongeborg fortæller historier

Odder Avis

Kattegatforbindelsen vil svække Jylland og styrke København: Aarhus Lufthavn vil som den første lufthavn miste livet

Odder Avis

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

Annonce