Annonce
Odder Avis

Videoovervågning skal skabe tryghed på Torvet

Tre overvågningskameraer er sat op på Torvet. Kameraerne skal øge trygheden for borgerne.
Tv-overvågning af Torvet er et led i regeringens tryghedsskabende indsats.
Annonce

Odder: Torvet er det sted i Odder, hvor der er størst sandsynlighed for, at der kan opstå ballade, der kan ende på politiets bord.

Derfor er der netop blevet sat tre overvågningskameraer op på Torvet.

- Det handler om tryghed og sikkerhed i det offentlige rum, forklarer René Raffo, der er politiinspektør i Borger- og Forebyggelsesafdelingen ved Østjyllands Politi.

I efteråret 2019 besluttede regeringen at styrke trygheden og sikkerheden i det offentlige rum med 300 kameraer, der skulle opsættes i byområder rundt i landets politikredse.


Kameraerne er en stor hjælp til politiet også i efterforskningsøjemed, men først og fremmest er de sat op for at skabe tryghed for borgerne.

René Raffo, Østjyllands Politi


Kredsene har på baggrund af politifaglig vurdering udvalgt de steder, hvor der er størst behov for at etablere tv-overvågning.

- Vi har i vores politikreds besluttet, at kameraerne ikke kun skal sidde i de større byer, og har derfor analyseret, hvor i de mindre byer i kredsen, der er størst risiko for uro, voldssager og større forsamlinger i nattelivet, og det er ifølge vores analyser på Torvet, siger René Raffo.

Annonce

Mere tryghed

Med overvågningskameraerne bliver det muligt for politiet at tilgå kameraerne, hvis de får meldinger om, at der er noget på færde. Dele af overvågningen vil også blive gemt til eventuel senere brug.

- Kameraerne er en stor hjælp til politiet også i efterforskningsøjemed, men først og fremmest er de sat op for at skabe tryghed for borgerne, understreger politiinspektøren.

Siden efteråret 2017 har Rigspolitiet som led i en tryghedsskabende indsats forpligtet sig på at etablere øget videoovervågning på udvalgte lokationer. Fordelt over flere politikredse har Rigspolitiet kameraer på vejbroer og i byområder.

I 2019 blev indsatsen yderligere forstærket med 300 kameraer i det offentlige rum.  I den forbindelse har Torvet fået tildelt tre kameraer.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Jul i galleriet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kom nu videre mand

Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Odder Avis

Stærkt bekymrende smittetal i Odder

Odder Avis

Borgerne i Odder får nye tv-kanaler

Annonce