Annonce
Odder Avis

Vitapark: Lone Jakobi vil holde fast i kulturen

Odder Little Culture Club er en af de koncertarrangører, som ikke har lyst til bruge Kulturkøkkenet i Vitapark. Men Vitapark Lokaludvalgs formand Lone Jakobi (S) holder fast i, at der skal være kultur i Vitapark. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Byrådet holder fast i de oprindelige planer for de gamle sygehusbygninger.

Odder: Lige nu er det småt med kulturaktiviteter i de gamle sygehusbygninger på Vitavej. Men der er ingen planer om at droppe koncerter og andre kulturaktiviteter, sådan som koncertarrangørerne Tine Mynster og Odder Little Country Club (OLCC) foreslår.


Der er blevet investeret tid og kræfter i kulturen i Vitapark

Lone Jakobi (S), formand Vitapark lokaludvalg


Annonce

Da kommunen overtog de gamle bygninger, blev der lagt en plan for området. Kultur, sundhed og erhvervsliv skulle være de tre afgørende ben i Vitapark, som området blev kaldt, og sådan lyder planen stadig.

- Efter den tidligere leder (Stine Jylov, red.) rejste, har det været hele vejen i byrådet at vende, om det var rigtigt at holde fast i de tre ben: kultur, sundhed og erhverv. Og vi holder fast i dem, siger Lone Jakobi (S), der er formand for Vitapark Lokaludvalg.

Siden kommunen overtog byens lukkede sygehus, er der blevet brugt brugt mere end tre millioner kroner på at lave det gamle sygehuskøkken om til et forsamlingslokale med plads til 280 siddende gæster, anretterkøkken og bar.

I dag hedder det Kulturkøkkenet, men ifølge Tine Mynster og OLCC er der flere ting galt med stedet.

For dyrt

Det er for dyrt at leje, og i stedet for et musikanlæg er der kommet et konferenceanlæg op, lyder et af kritikpunkterne.

- Det med lydanlægget er jeg slet ikke orienteret om. Det med teknikaliteter har vi ikke været ned i. På kulturkøkkenet har der ligget en administrativ beslutning om, at det skulle være selvbærende, og lokaludvalget har lagt en prisstruktur for det, som skulle evalueres. Men det seneste år har Kulturkøkkenet primært været brugt til mødelokaler, og vi har stillet det gratis til rådighed, siger Lone Jakobi.

- Som jeg husker det, blev Køkkenkoncerterne midlertidigt nedlag også på Tine Mynsters eget ønske, fordi hun havde travlt med andre ting, siger formanden for Vitapark Lokaludvalg.

Hun afviser også kritikken af, at der ikke investeres nok tid og kræfter i kulturen i Vitapark.

- Der er blevet investeret tid og kræfter. Vitapark er jo blevet skabt som et sted, hvor der også i vid grad skal være borgerdrevne initiativer, hvor Vitapark kan hjælpe til. Der har jo aldrig været mange menneskelige ressoucer i Vitapark. Vi er enige i, at der mangler aktivitet lige nu, men der er en projektmedarbejder, der kan hjælpe. Der er medarbejdere, man kan henvende sig til, og jeg håber, man fortsat vil bruge Kulturkøkkenet, siger Lone Jakobi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce