Annonce
Ugeavisen Ølgod

Ballondamen hedder Katerina og bor i Ansager

- Balloner gør folk glade. De er levende og festlige, siger Katerina Litvin fra XL Balloner. Foto: Malene Wonsbek

Hvis der er én, der puster liv i ballontrenden, så er det 36-årige Katerina Litvin. For to år siden åbnede hun en webshop, som hun styrede i sin fritid. I dag har hun sagt sit arbejde op og er ballondame på fuld tid.

Ansager: I Ukraine, hvor Katerina Litvin kommer fra, er balloner stort. I hendes hjemland har der igennem årtier været tradition for at bruge masser af farverige kvalitetsballoner, når der skal pyntes op til festlige lejligheder. Mange andre steder i udlandet er ballonudsmykning helt almindelig. I Danmark er det knap så udbredt, og i Vestjylland er det et særsyn.

- Balloner er med til at indramme festen, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan man kan pynte med balloner, fortæller Katerina, der sammen med sin mand Oleh efterhånden har været på en del kurser i ballonteknik. At lave en port eller en organisk udsmykning ligger efterhånden i hænderne. At lave kæmpe drager og andre helt særlige ballonfigurer har de netop været på kursus i, og det næste bliver at designe ballonkostumer.

- Kostumer til både karneval, fastelavn og fester, men jeg har også set en brud, hvis kjole var lavet i balloner. Den var vild flot og helt særlig, tilføjer Katerina Litvin og smiler.

Stor ballon med små balloner indeni er blevet vældig populært. Dem sender Katrina med posten direkte til modtager. Privatfoto

Blev selvstændig

Katerina Litvin er født op opvokset i Zhitomir i det nordlige Ukraine. Hun har en finansuddannelse, og da hun boede i Ukraine, arbejdede hun i en bank. I 2007, på nettet, mødte hun sin ukrainske mand Oleh. Han arbejdede på en minkfarm i Danmark, og dermed blev Katerina introduceret til Vestjylland. Parret har både boet i Hjerting, Alslev og Ansager og sammen har de sønnen Mark på syv år.

- Vi er rigtig glade for at bo i Danmark, og i sommer fik vi mulighed for at købe dette dejlige hus i Ansager, siger Katerina, der nu har indrettet et stort værelse til firmaet XL Balloner.

Der er kasser fra gulv til loft. Fyldt med balloner i alle størrelser, former og faconer. Firmaet etablerede hun som en fritidsbeskæftigelse for to år siden. Dengang arbejdede hun på Hotel Arnbjerg.

- Lidt efter lidt fik jeg så travlt med ballonsalget, at jeg blev nødt til at træffe et valg. Og det blev ballonerne, fortæller den ukrainske kvinde, der ellers var utrolig glad for de fire år, hun var ansat på Hotel Arnbjerg.

Katerina og hendes mand Oleh er på kursus for at lære de forskellige teknikker. Her har de været med til at bygge denne kæmpe ballonborg. Privatfoto
Annonce

Små i store hitter

- Min søster har en ballonwebshop i Ukraine, og det går vildt godt, hun kan slet ikke følge med efterspørgslen. Så jeg satser også på, at ballontrenden bliver stor i Danmark. Min nærmeste konkurrent bor i Horsens, fortæller ballondamen, der leverer balloner og ballondekorationer til hele Danmark. Hittet lige nu er 1-års fødselsdage, bryllup og barnedåb.

- Jeg har investeret i en maskine, så jeg selv kan lave folietryk på ballonerne, det er vældig populært, men er der noget, der hitter lige nu, så er det én stor heliumballon med små balloner indeni. Den sender jeg oppustet i en kasse direkte til kunden. Store ballondekorationer laver jeg på stedet, og typisk dagen før de skal bruges, siger Katerina, der senest udsmykkede det nye indgangsparti ved Varde Bibliotek.

Balloner med lys, balloner med blomster indeni, balloner med særligt tryk, til særlige lejligheder, i alle farver - ballondamen fra Ansager er klar til at give de danske traditioner et farverigt løft.

Her står Katerinas søn, Mark, foran det ukrainske flag som Katerina og hendes mand lavede til kulturuge i Randers. Privatfoto
Indgangen til det den nye biblioteksdør i Varde var markeret med en ballonudsmykning som Katerina havde lavet. Der er gået cirka 300 store og 200 små balloner til denne dekoration. Privatfoto
- Skulle nogen ønske et ballonjuletræ, så er jeg lige i gang med at lave en demo, fortæller Katerina. Foto: Malene Wonsbek
Organiske udsmykninger som denne med stor og små balloner i et flow er utrolig populære. Privatfoto
Der er så mange muligheder med balloner, siger Katerina, der glæder sig over at have fået så stor succes med sin virksomhed XL Balloner. Foto: Malene Wonsbek
Katerina puster liv i en ny festlig trend - ballondekorationer. Foto: Malene Wonsbek
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

I Ølgod er der penge til iværksættere

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Annonce