Annonce
Ugeavisen Ølgod

Britta vender hjem til Ansager med masser af erfaring

Britta Buhl er ny leder af Ansager Plejecenter. Foto: Henrik Cramon

Den 1. marts overtog Britta Buhl (61) stillingen som leder af Ansager Plejecenter. Efter en lang karriere som afdelingssygeplejerske var det helt naturligt for hende at søge stillingen.

Annonce

Ansager: Hun sidder ved skrivebordet på sit kontor i civilt tøj. Det er usædvanligt, for Ansager Plejecenters nye leder vil helst være en "del af flokken" og bære uniform.

- Forleden havde vi en række sygemeldinger, og så måtte jeg jo tage fat på lige fod med de andre. Beboerne skulle jo ud af sengene, forklarer Britta Buhl, der er glad for sin beslutning om at søge stillingen som leder af Ansager Plejecenter, og at hun fik den.

Atypisk for Ansager Plejecenters nye leder er hun her i civil. Foto: Henrik Cramon
Annonce

Vender tilbage

Faktisk har hun været rundt om Ansager Plejecenter tidligere i sin karriere. I perioden 1985-1994 arbejdede Britta Buhl i hjemmeplejen som også omfattede plejecentret.

Derefter gik turen rundt som leder på forskellige afdelinger, hvor Britta Buhl fik mulighed for at bruge sine ledelsesmæssige kompetencer.

- Jeg er flere gange blevet hentet ind for at løse problemer. Det har været spændende og lærerigt.

Senest fungerede Britta Buhl som afdelingssygeplejerske på afdeling 251 på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, der både har et afsnit for palliative patienter - uhelbredelige syge - samt et afsnit for planlagt kirurgi.

Annonce

Bred kompetence

Britta Buhl var med til at starte afdelingen i 2005, men hun var i mellemtiden et smut på fem år forbi gynækologisk afdeling samt fire år på mor/barn-afsnittet.

- I december 2014 blev jeg hentet tilbage til afdelingen 251, hvor jeg har været, indtil jeg begyndte som leder på Ansager Plejecenter.

Centret har 25 lejligheder med plads til i alt 28 beboere, og lige nu er der fyldt op.

Annonce

Tæt på arbejdet

Britta Buhl glæder sig over at være "kommet hjem".

- Det er helt fantastisk. Jeg er født i Hoddeskov og har boet i byen siden 1981. Jeg kender de fleste i byen, og det er rat at kende beboerne men også deres pårørende.

Den nye plejecenterleder glæder sig også over den korte vej til arbejde.

- Jeg cykler, og hvis jeg i min fritid er ude med hunden, kan jeg lige kigge forbi og hilse på nattevagten. Det ser jeg som en stor fordel.

Annonce

Marie Festival og sport

Britta Buhl har indtil for nylig været formand for Ansager Idrætsforening og var sammen med Helge Engelbrecht med til at starte Marie Festivalen, som dog ikke bliver til noget i 2018.

Britta Buhl bor sammen med sin kæreste Thor, der er kirurg og arbejder i Aabenraa. Sammen har parret syv børn og fem børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce