Annonce
Ugeavisen Ølgod

Bueskydning hitter i Ansager

Alle med interesse for bueskydning var velkommen til åbent hus søndag hos Ansager & omegns Jagtforening. Omkring 150 ville prøve den ædle jagtform. Foto: Henrik Cramon

Søndag bød Ansager & Omegns Jagtforening på åbent hus i anledning af foreningen nye aktivitet - bueskydning. Omkring 150 kiggede forbi riffelhuset for at prøve kræfter med den ædle jagtform.

Ansager: Det nye riffelhus hos Ansager & Omegns Jagtforening er indtil videre overtaget af bueskytterne. Søndag bød foreningen på en introduktion til bueskydning, som bare bliver mere og mere populært - også i Ansager og omegn.

- Det er nogle af jagtforeningens medlemmer, der jager med bue og pil, som har presset på, for at vi skulle åbne for denne aktivitet, fortæller Torben Svingholm fra Ansager & Omegns Jagtforening, der glædede sig over det store fremmøde.

Torben fortæller, at Danmarks Jægerforbund til dagen stiller med instruktører, og at der er mulighed for at prøve de forskellige slags buer under kyndig vejledning. Der hersker en hyggelig stemning i riffelhuset, hvor der i dag ikke er behov for lydisoleringen - bueskydning foregår stort set uden lyd på.

Det er nogle af jagtforeningens medlemmer, der jager med bue og pil, som har presset på, for at vi skulle åbne for denne aktivitet.

Torben Svingholm, Ansager & Omegns Jagtforening.

Bueskydning i Ansager

Den store interesse for bueskydning betyder, at Ansager & Omegns Jagtforeningen nu starter træning - første gang er mandag den 8. maj klokken 18.30. Træningen foregår herefter hver mandag aften på adressen Sønderbro 39b i Ansager.

Ved fælles hjælp lykkedes det at ramme skiven. Foto: Henrik Cramon

Indre ro

En af de mange deltagere, som for nylig har spændt buen er Lee Brown fra Skovlund.

- Jeg har været i gang et par måneder i Esbjerg, men det er dejligt nu at kunne træne her i Ansager.

Lee Brown er englænder, men har boet mere end 20 år i Danmark. Han elsker at køre motorcykel, men nu også at skyde med bue og pil.

- Jeg er ansat i oliebranchen, hvor vi arbejder i teams. Derfor er det frihed for mig at koble af med bueskydning. Her er du kun dig selv, det er dig selv, du konkurrerer mod. Det kræver koncentration, og at du er i balance - ellers bliver det bare ikke godt nok. Det skal være perfekt - det kan jeg godt lide. Jeg er perfektionist, fortæller Lee, inden han gør klar til at skyde.

Alle kan lære at skyde med bue og pil, men man skal nok forberede sig på nogle ømme muskler i begyndelsen. Foto: Henrik Cramon
Der er flotte forhold for bueskytterne hos Ansager & Omegns Jagtforening. Foto: Henrik Cramon
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Elever om efterskoleår med corona, nedlukning og aflysninger: - Demotiverende og ensom periode, men samtidig det bedste år nogensinde

Annonce