Annonce
Ugeavisen Ølgod

Energibomben i Thorstrup

Thorstrup Skole har lagt huse til flere af Anettes foreningstiltag som aerobic i hallen og intervaltræning i skolegården. Foto: Tatjana Johnsson

Anette Ipsen er en aktiv kvinde på 50 år, der også er en bærende del af foreningslivet i Sig og Thorstrup.

Annonce

Thorstrup: Anette Ipsen er uddannet sygeplejerske. I forbindelse med sit arbejde på Sydvestjysk Sygehus blev hun vejleder for ambulancereddere under uddannelse. Deres engagement fik Anette til at søge underviservejen.

Hun glemmer aldrig mødet med de første 25 videbegærlige alfahanner, der udfordrede Anette på mange måder.

- Jeg var fast besluttet på ikke at blive hylet ud af al det testosteron samlet på et sted, og det gjorde jeg dem helt klart, at der skulle meget til at få mig til at rødme, siger Anette Ipsen.

Det, der tænder mig, er, når det lykkes med mit engagement at sprede endnu mere motivation. Det er den største belønning som aktiv underviser - at få flere med - gerne alle.

Anette Ipsen om at sætte ting i gang i det lokale foreningsliv såvel som underviser af sosu-studerende.
Bo og Anette Ipsen har boet i Thorstrup siden 1993 i Mathildes hus, der anes i baggrunden. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Undervisning

I dag er Anette Ipsen ansat på ellevte år som underviser på Social og Sundhedsskolen i Esbjerg, hvor hun er niveaukoordinator for Sosu-uddannelserne.

- Jeg lærer så meget af at undervise og havde på et tidspunkt en elev, der sagde om sin sidste opgave-indlevering: Du må ikke ødelægge mit guldæg, for jeg vil ikke presses i en bestemt retning, siger hun.

Den sætning har hængt ved Anette Ipsen, hun forstod pludselig den "magt", man har som underviser, og tænker over at være faciliterende og lede folk af nye veje fagligt - uden at være manipulerende.

Anette Ipsen balancerer et aktivt liv både på job og i sin fritid, hvor hun blandt andet i 25 år har undervist i aerobic på Thorstrup Skole. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Privat

Hun mødte sin mand Bo som 16-årig i Ølgod på diskoteket Shakespeare, hvor man i dag kan leje festlokaler, så måske holder de deres kommende sølvbryllup der. De bor i Thorstrup med deres to børn.

- Vi bor dengang som nu i Palle Smeds bedsteforældres aftægtshus, der heromkring kaldes Mathildes hus, siger Anette Ipsen.

Hjemme i stuen i Thorstrup hænger flere af nabokunstneren Hans Tyrrestrups malerier. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Aerobic

En dag kom Arne Callesen, en af de lokale ildsjæle i Sig, forbi og spurgte Anette, om det ikke var noget for hende at undervise i aerobic.

- Det kunne jeg ikke sige nej til og har undervist i aerobic, terapibolde og bodytoning siden 1994 i hallen på Thorstrup Skole, siger Anette Ipsen.

Annonce

Sig Fitness

For otte år siden var Anette Ipsen en af hovedkræfterne af frivillige, der var med til at starte Sig Fitness op med trænings lokaler i den tidligere Andelskasse i byen.

- Mit venskab i den forbindelse med Helene Larsen i Sig, har lært mig at droppe den der nulfejlspolitik, hvor et enkelt brokhoved fylder mere end 45 tilfredse individers mening, der for eksempel synes, at spinningevent var fint arrangeret. Man kan og skal ikke gøre alle tilfredse, siger Anette Ipsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce