Annonce
Ugeavisen Ølgod

Gitte er strikkemoster og ny butiksejer

Gitte Laursen nyder at være startet som delvis selvstændig med garnbutik i Agerbæk. Foto: Tatjana Johnsson
Gitte Laursen lærte sig selv at hækle for tre år siden. Nu har hun åbnet garnbutik i Agerbæk.
Annonce

Agerbæk: 48-årige Gitte Laursen er kontorassistent i Grindsted på landbrugsskolen, men nu kan hun også tilføje butiksindehaver med egen garnbutik i Agerbæk på visitkortet.

Helt uden butikserfaring har Gitte Laursen fra den ene dag til den anden åbnet "Min mosters garn" på en villavej i Agerbæk. Privatfoto

- Pludselig en aften var jeg bare så træt af at sidde på sofaen og falde i søvn, nu skulle der ske noget andet, siger Gitte Laursen, der derefter gik på YouTube og lærte sig selv at hækle.


Pludselig en aften var jeg bare så træt af at sidde på sofaen og falde i søvn, nu skulle der ske noget andet.

Gitte Laursen


- Gid jeg havde gjort det for længe siden, jeg er vild med at hækle, siger Gitte og tilføjer:

Gitte Laursen var blevet træt af at sidde på sofaen og sove efter arbejde og lærte sig selv at hækle og strikke ved hjælp af YouTube for tre år siden. Nu har hun lige åbnet en garnbutik i Agerbæk. Privatfoto

- Jeg har vist altid været kreativ og har blandt andet gået til blomsterbinding, og så elsker jeg at arbejde med potter og blomster i haven. Fornylig bandt jeg en krans til et rejsegilde.

Annonce

Fra drøm til virkelighed

Gitte Laursens interesse for strikke- og hækletøj voksede sig hurtigt til en større passion. Hendes tanker begyndte at kredse om at åbne sin egen garnbutik.

- Jeg kiggede efter lokaler nede i byen, men turde ikke rigtig at binde an på en fast husleje med min manglende erfaring som selvstændig, siger Gitte Laursen og tilføjer:

- Tidligere solgte "Pigernes tøjbutik" i Agerbæk også garn, og Brugsen havde også lige til husbehov med garn til en grydelap eller karklud.

Inden beslutningen om at åbne en garnbutik blev til en realitet, skulle Gitte have et kærligt skub af sin veninde, der selv har en butik med brugskunst.

Med et skub fra veninden og Gitte Laursens mand, er der blevet indrettet garnbutik derhjemme, hvor bundterne ligger i farverækker. Privatfoto

- Hun mente bare, at jeg skulle åbne en butik i vores eget hjem, hvilket jeg i første omgang syntes var en skør ide, men da min mand også straks var med på ideen og var hurtig til at handle og gå i gang med at indrette, købe reoler, skabe og kurve. Så blev Mosters Garn hurtigt til virkelighed og lokaliseret i vores baggang og i garagen, siger Gitte med et smil.

Annonce

Garn og vinteraftener hos moster

- Butikken hedder Mosters Garn, fordi jeg er moster til fire skønne unge mennesker, siger Gitte, der holder åbent to gange i ugen, men også gerne lukker op for en strikkeklub eller andre med interesse for strik og garn.

- Jeg har forholdsvis mange lokale kunder fra henholdsvis Glejbjerg, Årre og Fåborg, og jeg bruger Facebook til at nå dem, siger hun, der også selv er med i en strikkeklub på villavejen i Agerbæk, hvor de mødes en gang i måneden.

Lige nu er det uld og mohair-garn, der hitter i butikken.

- Gerne jordfarver som sand og råhvid og brunlige nuancer, så er der til de lange mørke vinteraftener med håndarbejdshygge på sofaen, siger Gitte Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce