Annonce
Ugeavisen Ølgod

Historisk forsamlingshus solgt til tidligere storbonde

Nordenskov Forsamlingshus er solgt til et selskab, der er ejet at den tidligere storbonde Bernhard Mortensens sønner. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Et selskab ejet af sønnerne til den tidligere storbonde Bernhard Mortensen fra Grindsted har købt Nordenskov Forsamlingshus af Frode Flyvbjerg Kristensen. Håbet er at kunne leje det ud til fester igen næste forår.
Annonce

Nordenskov: Uvisheden for det historiske Nordenskov Forsamlingshus fra 1895 er nu slut. Frode Flyvbjerg Kristensen, som købte forsamlingshuset på en tvangsauktion, har nu solgt til et selskab, som er ejet af to sønner på 17 og 21 år til den tidligere storbonde Bernhard Mortensen fra Grindsted, der nu bor i Starup-Tofterup.

- Jeg købte forsamlingshuset for, at det skulle bestå. Jeg er glad for, at det kan fortsætte, siger Frode Flyvbjerg Kristensen, som til daglig selv er landmand og lige har haft 50-års jubilæum.

Han har selv haft svært ved at få skabt et nyt grundlag for Nordenskov Forsamlingshus, som trænger til mere end en kærlig hånd.

Annonce

Lille Amalienborg

Bernhard Mortensen er i den brede offentlighed kendt som storbonden med en af landet største svinebedrifter i Danmark. I 2015 havde han 950 hektar under plov og cirka 30 ansatte med udgangspunkt på gården ”Lille Amalienborg” ved Grindsted.

Nordenskov Forsamlingshus skal shines lidt op. Men den helt store gennemgribende renovering sker ikke med det første. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Et palælignende og bjergtagende hus på 700 kvadratmeter. Men i 2017 måtte han som så mange andre svineproducenter smide håndklædet i ringen og gå konkurs.

Annonce

Livet går videre

Men livet går videre. Også for den 51-årige Bernhard Mortensen, som nu driver et vikarbureau med hovedvægt på at skaffe folk til byggeriet.


Jeg gætter på, at vi er klar i foråret 2021, så det igen kan lejes ud som nøglehus.

Bernhard Mortensen, Nordenskov Forsamlingshus


Og det var via det firma, at han fattede interesse for forsamlingshuset, som også har en lejlighed. Her bor nogle af de udenlandske håndværkere tilknyttet vikarbureauet.

- Planen er, at forsamlingshuset skal istandsættes, så der kan blive udlejning igen, siger Bernhard Mortensen.

I første omgang så skal forsamlingshuset shines lidt op inden vinteren, så det ikke forfalder yderligere.

Bernhard Mortensen (51) havde tidligere en af landets største svinebedrifter ved Grindsted, men arbejder nu med at skaffe udenlandske håndværkere. Via sønnernes selskab er Nordenskov Forsamlingshus købt med udlejning for øje. Arkivfoto: Joan Karslen

I det nye år fortsætter renoveringen, som i vid udtrækning vil blive foretaget af de udenlandske håndværkere, der bor i forsamlingshusets lejlighed:

- Jeg gætter på, at vi er klar i foråret 2021, så det igen kan lejes ud som nøglehus, siger Bernhard Mortensen.

Nordenskov Forsamlingshus

  • Nordenskov Forsamlingshus er opført i 1895. I 1955 blev forsamlingshuset moderniseret og står i dag som dengang. Samtidig blev der i 1955 bygget en værtsbolig, hvoraf stueetagen i dag er en del af forsamlingshuset. Lejligheden på første sal er i dag udlejet. Grunden er på 1.420 kvadratmeter. Der er 545 etagekvadratmeter.
  • I flere år ejede en andelsforening Nordenskov Forsamlingshus. Udlejningen faldt, hvorfor andelsforeningen ikke kunne betale terminen. Derfor satte Nykredit forsamlingshuset på tvangsauktion.
  • I januar 2018 købte Frode Flyvbjerg Kristensen forsamlingshuset for 235.000 kroner på tvangsauktionen.
  • Selskabet Brdr. Mortensen ApS har nu købt forsamlingshuset for 300.000 kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

25-års jubilæum

Annonce