Annonce
Ugeavisen Ølgod

Hvordan får man hjælp, hvis man er ramt af en demenssygdom?

Mette Fuglsang Larsen, ældrekonsulent i Social- og Sundhedsafdelingen ved Varde Kommune, arbejder for flere demensvenlige byer og lokalsamfund. PR-Foto.
Det har man i Varde Kommune mange gode bud på, men det kræver, at man får sat fokus på det tabu, som demens er.
Annonce

Ølgod: Udviklingsgruppen for et demensvenligt Ølgod har lokalt haft møde med ældresagen, efterlønsklubben og pensionistforeningen, som gerne vil være med til at bakke op om initiativet.

- I starten af juni vil der være et netværksmøde for pårørende, hvor man sammen med andre nuværende og tidligere pårørende kan komme og fortælle om, hvilken støtte og hjælp man godt kunne tænke sig fra lokalsamfundet. Datoen annonceres senere, siger Mette Fuglsang Larsen, ældrekonsulent i Social- og Sundhedsafdelingen på Varde Kommune.

Varde Kommune vil gerne have flere demensvenlige byer og lokalsamfund. Skovlund-Ansager har været forgangsområde, og er tilmed Danmarks første demens lokalsamfund. Ølgod er netop hoppet med på vognen, og her er tanker, ideer og aktiviteter så småt begyndt at blomstre.

- Kommunen ønsker flere demensvenlige lokalsamfund og byer, og hører gerne fra ildsjælegrupper, som ønsker at gå forrest, siger Mette Fuglsang Larsen.

Annonce

Demenstilbud

Generelt har Varde Kommune mange tilbud til både demensramte og pårørende. Ud over træning, er der økonomisk og juridisk rådgivning i forhold til demens.

- Det er vigtigt, at man får lavet fremtidsfuldmagter inden den demensramte ikke længere selv kan give gyldigt samtykke. Der er rådgivning i Ølgod hver 2. måned, siger hun.

Se rådgivningsdatoer og andre demensvenlige aktiviteter på www.vardekommune.dk/demens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce