Annonce
Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Det sociale og humoren er helt i top i kroketklubben. Her er det kasserer Hans Jørgen Jørgensen, Kaj Nielsen og Hans Bech. Foto: Michael Svenningsen
I weekenden den 18. og 19. september skal Tistrup Krocket- og Krolfklub spille om at blive danske mestre i 3. division række A1.

Tistrup: - Det giver en masse hjernegymnastik, og vi holder vores fysiske form helt i top, fortæller de fire - måske kommende danmarksmestre i kroket - fra Tistrup Krocket- og Krolfklub.

Dåbsattesten på de fire herrer vidner om, at de er i livets anden halvleg, men det kan på ingen måde ses, når de med skarpe blikke kaster de farverige kugler rundt på kroketbanen i Tistrup. Det er formand i klubben, Erik Pallesen, 69 år, Hans Christian Larsen, 78 år, Kaj Nielsen, 71 år, og Hans Bech på 82 år. I weekenden den 18. og 19. september skal de spille om at blive danske mestre i 3. division række A1.

- Selvfølgelig vinder vi DM. Vi er godt spillende for tiden, fortæller Erik Pallesen, Kaj Nielsen og Hans Chr. Larsen. Foto: Michael Svenningsen

Taktik er afgørende

De fire herrer spiller sammen som ét hold i to par. Til danmarksmesterskabet spiller Hans og Hans sammen, mens Kaj og Erik danner det andet par. Reglerne, og specielt taktikken, er noget sværere end det simple spil, vi kender fra barndommen hjemme i haven en sommeraften efter aftensmaden.

Den enkle forklaring er, at man skal spille kuglerne op ad banen igennem forskellige porte og tilbage igen til startstedet. Undervejs skal man så forsøge at udspille modstanderens kugler, ved at spille dem rundt på banen sammen med sine egne kugler.

- Det minder meget om skak på en græsplæne. Der er så utrolig meget taktik i kroket på det her niveau. Man skal kunne snakke sammen undervejs i spillet og forudse mindst to slag frem, så man kan snyde sin modstander, fortæller Erik Pallesen.

Erik har spillet kroket siden 2013.

Kaj Nielsen, som har spillet i klubben siden 2015, tilføjer:

- Det er svært i begyndelsen. Jeg troede aldrig, jeg fik det lært. Jeg havde en god træner. Det var Hans Christian Larsen, som jeg i dag spiller sammen med. Men når man får det lært og bliver bedre til det, bliver det også sjovere og sjovere. Min træner dengang, Hans Christian, har spillet siden 1978.

Krocket- og Krolfklubben i Tistrup har eksisteret siden 1983. I dag er der 41 medlemmer i klubben. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

4.000 skridt

- Kroket er et meget socialt spil. Man skal kunne snakke sammen og forstå hinanden. Det er et makkerspil, hvor man hjælper hinanden. Vi vil selvfølgelig alle gerne vinde. Vi går på banen for at vinde. Men når vi er færdige med et spil, sætter vi os sammen og får et stykke smørrebrød og hygger os. Kroket er ikke som golf, hvor der er præmier for flere millioner kroner. Vi får et par flasker vin, når vi vinder, og det er helt fint for os. Vi går cirka 4.000 skridt på en kamp, får frisk luft, og spillet holder hjernen i gang, fortæller de fire mænd.

Hans Chr. Larsen og Erik Pallesen træner i klubben hver onsdag og søndag. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Efter blodpropper

For Kaj Nielsen har kroket haft en helbredende effekt i livet:

- Jeg har haft to blodpropper og kunne pludselig ikke huske særlig godt. Jeg havde også svært ved at styre min motorik. Men da jeg kom tilbage på kroketbanen sammen med de andre, fik jeg det meget bedre fysisk og mentalt. Hukommelsen blev forstærket, og min fysiske frie udfoldelse blev meget bedre, fortæller Kaj Nielsen.

Klubben har også været så heldig at få sponsoreret en hjertestarter, som hænger i klubhuset.

Jeg har haft to blodpropper og kunne pludselig ikke huske særlig godt. Jeg havde også svært ved at styre min motorik. Men da jeg kom tilbage på kroketbanen sammen med de andre, fik jeg det meget bedre fysisk og mentalt.

Kaj Nielsen
Annonce

Dårlig bane

Tistrup Krocket- og Krolfklub har dog også nogle udfordringer, som gør spillet svært at udføre. Kommunen og klubben er ikke enige i, hvordan græsplænen skal holdes. Det er en meget tæt og tung bane, som, specielt for kvinderne, gør den svær at spille på.

Det er vigtigt, at man mindst hvert tredje år vertikalskærer plænen, fortæller formand Erik Pallesen. Man vertikalskærer for at gøre banen mere luftig og fjerne det døde græs. Når man så har gjort det, topdresser man den ved at strø sand ud over banen.

- Det gjorde vi tidligere, og det var en fantastisk bane. Men det vil kommunen ikke være med til længere. Det er ærgerligt, for vi mister medlemmer på grund af den tunge bane, siger Erik Pallesen.

En tung bane gør det svært at slå kuglerne rundt på plænen. Kommune kommer dog to gange om ugen og slår græsset på traditionel vis.

- Det er vi glade for, men vi håber meget på, at de vil lytte til os ved kommunen og vertikalskære banen, så forholdene bliver ligeså gode som tidligere, og vi måske kan få endnu flere kommende spillere til at spille om danmarksmesterskabet, siger formanden.

Hans Bech er den ældste på holdet, som skal spille om danmarksmesterskabet. Han er 82 år og har spillet kroket siden år 2000. Foto: Michael Svenningsen

Tistrup Krocket- og Krolfklub

Kroketklubben i Tistrup blev stiftet i 1983 af blandt andre den nuværende kasserer, Hans Jørgen Jørgensen.

I dag er der 41 medlemmer i kroketklubben.

Dengang klubben havde flest medlemmer, var de omkring 80 aktive spillere.

Det koster 350 kroner årligt at være medlem af klubben. Det giver, udover fester og klubaktiviteter, adgang til at spille på banen, så tit man vil.

Annonce

Godt spillende

Spørger man de fire mænd, om de tror, de bliver danske mestre, er svaret entydigt og klart:

- Selvfølgelig vinder vi danmarksmesterskabet. Vi tror på os selv. Det er vigtigt med selvtilliden, og den har vi. I år er vi blevet amtsmestre, og næste år rykker vi op i 2. division. Vi er godt spillende for tiden. Naturligvis vinder vi også DM. Vi har hinanden, og vi har det sjovt sammen.

Kommunen og klubben er ikke enige om, hvordan græsplænen skal holdes. Det er en meget tæt og tung bane, som, specielt for kvinderne, gør den svær at spille på. Foto: Michael Svenningsen
Hans Bech og formanden for Tistrup Krocket- og Krolfklub, Erik Pallesen, ser til, mens Kaj Nielsen koncentrerer sig om slaget. Foto: Michael Svenningsen
- Vi går cirka 4.000 skridt på en kamp, får frisk luft, og spillet holder hjernen i gang, fortæller de fire kroketspillere. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Annonce