Annonce
Ugeavisen Ølgod

Lukningstruet: Det er er ingen selvfølge, at én af Danmarks mest populære brugser eksisterer

Uddeler Henrik Klausen kan se tilbage på en redningsaktion i 2015, som blev en succes. Foto: Morten Nielsen
For fem år siden flyttede brugsen i Glejbjerg ud til trafikstrømmen. Uden det økonomiske sats var landsbyen uden butik.
Annonce

Glejbjerg: Det er ingen selvfølge, at én af Danmarks mest populære brugsforeninger eksisterer, nemlig Dagli'Brugsen i Glejbjerg.

På fredag er det fem år siden, at brugsforeningen i Glejbjerg rykkede til den nuværende placering i den sydlige del af byen. Før da var der planer om at lukke brugsen, som levede dårligt på en gemt placering, hvor den ikke kunne ses af trafikstrømmen gennem Glejbjerg. Men en redningsplan med investering i nyt byggeri og flytning blev i stedet iværksat, og det var en succes.

Annonce

Omsætning steg tre millioner kroner

- Omsætningen steg med tre millioner kroner om året, siger uddeler Henrik Klausen om flytningen til den nybyggede butik ved trafikken i 2015.

Brugsen opererer med, at der var en omsætning på 16 millioner kroner i butikken og fem til seks millioner ved tankanlægget i 2019. Men der reelt er gået flere penge gennem kasseapparaterne, for i Dagli'Brugsen regnes moms ikke med i omsætningstallet.

Fem års fødselsdagen skal fejres, men først for alvor i april. Den 24. april har Dagli'Brugsen bestilt Cirkus Trapez til at give en forestilling i Glejbjerg i anledning af de fem år.

Men der er noget af fejre i brugsen med et kundegrundlag på cirka 1400 indbyggere, som gik fra at være et være lukningstruet til én af Danmarks mest populære.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I krisetid fisker vi

Annonce