Annonce
Ugeavisen Ølgod

Mariefestival for femte gang

Selvom der er mange scener ved Mariefestival, er det let at finde rundt i Ansager. Foto: Martin Wilde

For femte år i træk afholdes i den kommende weekend Mariefestival i Ansager. 500 musikere mødes og spiller 200 koncerter i løbet af de tre dage, festivalen står på.

Ansager: Den første Mariefestival blev afholdt i 2013, hvor Ansager Idrætsforening og Musik Galleriet indbød til musik og fest i Ansager. På plakaten står i år yderligere Ansager Byudvikling og Ansager Borgerforening.

- Det er Ansager Idrætsforening og mig, der startede Mariefestival i 2013 og videreførte den de efterfølgende tre år. Det har hele tiden været et ønske fra min side, at vi fik involveret hele byen i festivalen, og det er så lykkedes med Foreningen Mariefestivalen, som blev stiftet i foråret 2017, fortæller Helge Engelbrecht til Ugeavisen.

Derfor sker der også en hel masse nyskabende på Mariefestival, når vi sådan rent musikalsk parrer os på kryds og tværs i tre-fire dage.

Helge Engelbrecht, Mariefestival.

Priser

Fakta:Maria Festival foregår fredag, lørdag og søndag den 1. - 3. september.

Billetpris:

Fredag: 250 kroner

Lørdag: 450 kroner, aften: 250 kroner

Søndag: 100 kroner

Partoutbillet: 800 kroner

Partoutbillet til Mariefestival 2017 giver adgang til velkomstkoncerter torsdag aften.

Festivalcamp for to personer med autocamper eller bil + campingvogn eller telt samt strøm og bad: 500 kroner. Festivalcampen åbner torsdag klokken 12.00 og lukker mandag klokken 12.00.

BEMÆRK: Festivalcampen er forbeholdt festivalgæster med partoutkort.

Igen i år starter Mariefestival fredag med et kæmpestort og festlligt optog fra Mariehaven, gennem byen og til torvet, hvor den officielle åbning foregår. Foto: Martin Wilde

Foreningen Mariefestival

Den har lige rundet 100 medlemmer, og det er mindre end forventet.

Foreningen Mariafestival blev ifølge Helge Engelbrecht dannet for at styrke og videreudvikle den succes, som Mariefestivalen efter få år har vist sig at være, men også for at festivalens gæster og Ansagers borgere kunne støtte Mariefestival. Det koster 200 kroner at være medlem.

- Det er fortrinsvis folk fra Ansager, der har meldt sig ind i foreningen, men vi håber da på, at også andre kunne ønske at støtte. De fleste af vores betalende gæster til Mariefestival kommer udefra, og det kunne da være, de godt ville være med til at sikre Mariefestivalens fremtiden.

De spiller på Mariefestival

Almost Irish, Anders Mikkelsen, Ansager Ny Drengekor, Bente Kure og Leif Ernstsen, Blø Brø, Christian Gleesborg, Christie Cleek, Crooners, Den Lille Cafe, De sammensvorne, DOT-Band, ElsborgMaribo, Esben Kronborg, Fionia Stringband, Fromseier Hockings, Gårdsangerne fra Thy, Hodde Rock Kapel, John B Band, JOS Band, Julie Wieland , Kat´n´ Band, Kejser Larsen Band, Klit-Old-Boys, Kristian Rusbjerg, Kvaglund Gospel Kor, Los Dementos, Louise Støjberg / Martin Rauffs Duo, Mia Marion , Michelsen & Hundebøl, Mikkel Julius, Mademoiselle de Paris, Maries Festival Band, Martin Lau, Morten & The Hounddogs, Morten Remar, Musikbanden, Neighbours & Friends, Not Big Båt Band, Nummer 17, Perry Stenbäck & Dekadensorkestern, Pigen med Paraplyen, Shack 5, Sidsel Maria & Terkel Michelsen, Sine Bach Rüttel og Walther, Stine & The Klingstones, Struer Harmonikaklub, Støjberg, Søren Krogh og Janus Beckmann, The Consolation, The Grandfætters, The Nameless, Touch Of Shadows, Travelling Light, Tågelund Koret, Vestjysk Folk Fighters, Videbæk Harmonikaklub, Walther og De andre bonderøve, Westcoast Gospel Voices, Westfolk, Wickmann Project og Wånsda.

Mariefestival betyder tre-fire dage med fest på hvert et gadehjørne i Ansager. Foto: Martin Wilde
Annonce

500 betalende gæster

Helge Engelbrecht skønner, at Mariefestivalen også i år får besøg af omkring 500 betalende gæster.

- Måske lidt flere i år, og så er der jo alle de gæster, som nøjes med de mange gratiskoncerter i byen. Jeg tror, vi plejer at trække 1500-2000 til Ansager i forbindelse med Mariefestival.

Her åbner initiativtager Helge Engelbrecht og borgmester Erik Buhl Mariefestival 2016 fra smagsgalleriets altan. Foto: Martin Wilde
Annonce

Tyvstartskoncerter

Selve Marifestival strækker sig over fredag, lørdag og søndag. Af hensyn til de overnattende gæster, som allerede kommer i løbet af torsdag, har Mariefestival også i år en række velkomstkoncerter torsdag. Fredag starter nogle af scenerne tidligere, end de plejer.

- Vi har af hensyn til de yngste i år valgt at lægge nogle "tyvstartskoncerter" fredag formiddag og omkring middagstid. Der bliver noget for henholdsvis de 0-2-årige, børnehavebørnene og de store skolebørn, lover Helge Engelbrecht.

Annonce

Ansager Ny Drengekor

Grænserne er vidde på Mariefestival. Således lægger festivalen scene til noget af det mere bizarre indenfor musikken - Ansager Ny Drengekor.

- Det er en gammel drøm, der er gået i opfyldelse.

Nogle vil måske mene mareridt, men Helge Engelbrecht fortæller med ægte glæde i stemmen, at det er lykkedes at samle 64 mænd i alderen +50 - alle fra Ansager minus en enkelt tilløber fra Janderup.

- Vi møder op i korte bukser og hvid skjorte. De, der har hår tilbage på hovedet, skal være vandkæmmede og med håret redt tilbage. Og så er alle sange på repertoiret "sange til mor".

Annonce

Tak for sæsonen

Mariefestival trækker forholdsvis mange, gode navne til.

- Det er for mange musikere en måde at få sagt tak for sæsonen og for at møde hinanden. Derfor sker der også en hel masse nyskabende på Mariefestival, når vi sådan rent musikalsk parrer os på kryds og tværs i tre-fire dage.

Helge Engelbrecht fortæller, at det er sådan "Crooners" er opstået.

- I Crooners forbeholder vi os retten til at synge og spille enhver sang i bedste Frank Sinatra eller Dean Martin stil. Om det så er "I østen stiger solen op..."

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

To millioner er sat af: Fem partier står bag ekstra vind på cykelstien mellem Nørholm og Tistrup

Ugeavisen Ølgod

Ølgods nye vandværk er mere sikkert med nye lukkede tanke

Ugeavisen Varde

Michael er ny journalist på sin gamle egn

Ugeavisen Varde

Sig Hotel blev solgt på blot tre måneder

Ugeavisen Varde

FysioDanmark overtager klinik i Agerbæk

Ugeavisen Varde

Du er ikke alene - om ældre, handicappede og psykisk syge

Ugeavisen Varde

Borgmester er ved at revne af stolthed over endnu en top ti-placering i erhvervsvenlighed

Ugeavisen Varde

Helge Engelbrecht byder på tre dages Maries Festival

Ugeavisen Ølgod

Ragnar er parat til kæmpeindsats for motionscenter: Han og 17 anpartshavere har reddet virksomhed i lille samfund

Ugeavisen Ølgod

Spar penge ved at høste havens frø nu og så dem næste år

Ugeavisen Ølgod

Gå på jagt i efterårets spisekammer

Ugeavisen Ølgod

6.9: Salmerne får et strejf jazz

Ugeavisen Varde

Kampagne skal skaffe 2500 medlemmer tilbage til foreningerne

Ugeavisen Varde

Efter 1000 frivillige timer og en million kroner: Vikingelunden i Horne blev indviet for anden gang

Annonce