Annonce
Ugeavisen Ølgod

Med superliga og minkavl i bagagen er Kim ny sportschef hos Helle FC

I 2019 valgte seks lokale fodboldklubber at fusionere under Helle FC, og med Kim Jensen som ny sportschef er målet at skabe Varde Kommunes mest attraktive fodboldsammenslutning, hvor det enkelte medlem skal være en del af noget større. Foto: Jacob Schultz
Et brækket ben satte en stopper for karrieren som superligaspiller. Corona satte en stopper for erhvervet som minkavler. Nu sætter Kim Jensen alt ind på titlen som ny sportschef for Helle FC.

- Vi skal have omklædningsrummene tilbage. Vi skal sidde og hygge efter træning, og forældrene skal have lov at blive trætte af, at ungerne ikke kommer hurtigt nok ud.

Kim Jensen siger det med et smil på læben, for selvfølgelig ønsker han ikke, at forældrene skal blive trætte af at køre deres børn til og fra fodboldtræning, men der er alligevel en grad af alvor i hans stemme.

Han oplever nemlig, at mange forældre i dag har travlt, og som ny sportschef og ungdomskonsulent hos Helle FC mener Kim Jensen, at det er en af hans vigtigste opgaver at vise både forældre og børn, at tiden i fodboldklubben er langt mere end boldtræning.

- Alle vil gerne vinde en kamp, men for mig handler det om at udvikle mennesker socialt og livsmæssigt. Derfor skal læringen ikke kun foregå på plænen, men også i den tid vi prioriterer at bruge sammen efter træning, siger Kim Jensen.

Annonce

Mentaltræning og minkavl

I sine spæde fodboldår spillede Kim Jensen for Grimstrup og Næsbjerg. Op gennem ungdomsrækkerne spillede han for EfB og på diverse ungdomslandshold, hvorefter han fik debut for EfB's førstehold.

Om Kim Jensen

Kim Jensen er 42 år og bor på familiens gård i Rousthøje. Han har tre børn på 9, 14 og 17 år. Den ældste spiller i EfB.

Kim Jensen er opvokset i lokalområdet og har spillet for Grimstrup og Næsbjerg i sine spæde fodboldår.

Op gennem ungdomsrækkerne spillede han for EfB og på diverse ungdomslandshold, hvorefter han fik debut for EfB's førstehold.

Kim Jensen stoppede sin karriere hos FC Fredericia og overtog minkavlen på familiegården i Rousthøje. Ved siden af erhvervet som minkavler har han beskæftiget sig med forskellige trænerjobs.

De seneste tre år har han uddannet sig inden for selvudvikling, coaching og mentaltræning, så han nu kan kalde sig certificeret NLP/HNLP Business Practitioner.

Kim Jensen stoppede sin karriere hos FC Fredericia, da han efter at have brækket benet i en kamp aldrig kom tilbage på banen igen.

- Det tog for lang tid at komme mig. Egentligt gav jeg nok op. Jeg manglede det mentale aspekt i at ville det nok, siger Kim Jensen.

Kim Jensen har de seneste tre år uddannet sig inden for selvudvikling, coaching og mentaltræning, og den viden vil han bruge i sit nye job som sportschef, da han også gerne vil være mentor for de unge. Foto: Jacob Schultz

Netop det mentale aspekt er noget, som Kim Jensen er meget optaget af, og de seneste tre år har han ved siden af erhvervet som minkavler uddannet sig inden for selvudvikling, coaching og mentaltræning.

Uddannelsen har givet ham nogle værktøjer, som han især har brugt til at komme videre, efter corona gjorde en ende på tilværelsen som minkavler.


Jeg er misundelig på gymnastikholdene, for de er gode til at aktivere og samle deres medlemmer.

Kim Jensen, sportschef, Helle FC


Han overtog sine forældres gård med minkavl i Rousthøje for 15 år siden. De havde overtaget gården fra deres forældre, så det var et familieforetagende, der gik tabt.

- Det gør lidt ondt, men viden om mentaltræning har hjulpet mig til få tankerne på noget andet, og her bruger jeg især jobbet hos Helle FC til at komme videre, siger Kim Jensen.

Annonce

Mentor for spillerne

En af de vigtigste pointer, som Kim Jensen tager med fra læringen om selvudvikling og mentaltræning, er at være tilfreds med sig selv - og ikke bare at være okay.

- Man skal hen imod at have det fantastisk. Det kan jeg mærke, at jeg har her med mit nye arbejde som sportschef, og det skal de unge mennesker lære, samtidig med at de spiller fodbold, siger Kim Jensen.

For Kim Jensen handler det ikke kun om at skabe talenter på fodboldbanen. Det handler i lige så høj grad om at skabe en tryg ramme, hvor børn og unge kan glæde sig til at komme et par gange i ugen. Foto: Jacob Schultz

Derfor ser han det som en oplagt del af sit nye job, at han, udover at udvikle spillernes formåen på fodboldbanen, også vil tilbyde mentaltræning til de unge.

- Det er et mega spændende aspekt, som der er alt for lidt fokus på i sportsverdenen. Mange tænker kun på profit, men det handler lige så meget om at investere i det enkelte menneske, siger han og omtaler sig selv som en slags mentor mere end kun en træner.

Annonce

Engagement og glæde

Fodboldklubberne i det gamle Helle Kommune har eksisteret i mange år. Det er klubber fra Faaborg, Nordenskov, Agerbæk, Årre, Starup og Næsbjerg, og de har mere eller mindre styret de enkelte klubber og dens aktiviteter på egen hånd.


Målet er at skabe Varde Kommunes mest attraktive fodboldsammenslutning, hvor det enkelte medlem skal være en del af noget større.

Kim Jensen, sportschef, Helle FC


I 2019 valgte de seks klubber at fusionere, og de samarbejder nu om ungdomsfodbold og et mål om at forstærke foreningslivet.

- Målet er at skabe Varde Kommunes mest attraktive fodboldsammenslutning, hvor det enkelte medlem skal være en del af noget større, siger Kim Jensen og understreger, at nøgleordene til at nå dette mål er engagement, glæde og samarbejde.

Jobbet som sportschef er sat til 20 timer i ugen, men Kim Jensen vil med glæde bruger flere timer, da det er et meningsfyldt arbejde for ham. Foto: Jacob Schultz

Ifølge Kim Jensen kommer sammenslutningens succes til at afhænge af klubbernes evne til samarbejdet.

- Jeg er misundelig på gymnastikholdene, for de er gode til at aktivere og samle deres medlemmer. Der er altid unge hjælpere på holdene, og de ser alle sammen ud til at have det sjovt til opvisningerne, siger Kim Jensen.

Det er dén glæde og dét engagement, som han håber at skabe hos de 180 medlemmer, der er i fodboldsammenslutningen lige nu. Han vil give de unge mennesker følelsen af at have et tilhørsforhold, og følelsen af at de slår til.

- Selvfølgelig vil vi gerne skabe talenter, men det er ikke det primære nu. Vi vil skabe en tryg ramme, hvor de kan glæde sig til at komme et par gange i ugen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce