Annonce
Ugeavisen Ølgod

Oliver fra Tistrup bliver jysk-fynsk mester i juniorgokart

Oliver Hedegaard vandt det jysk-fynske mesterskab i juniorgokart. Finalen blev aflyst på grund af corona, men han førte mesterskabet efter næstsidste løb. PR-foto
Finalen blev aflyst på grund af corona, men Oliver Hedegaard lå forrest i tabellen, og det sikrede ham mesterskabet. Næste år rykker han op i klasse.
Annonce

Tistrup: Den 11-årige Oliver Hedegaard fra Tistrup har netop vundet det jysk-fynske mesterskab i juniorgokartklassen Cadett junior. Det skriver hans mekaniker, Mathias Nielsen, i en pressemeddelelse.

Oliver har kørt gokart, siden han var 6 år gammel. Han bor i Tistrup med sin mor Anna, far Dennis og lillebror Philip. Hans far kørte selv meget gokart, og Oliver lå i barnevogn, da han var med til sit første løb.

Jysk/fynsk mesterskab afholdes normalt over fire afdelinger på banerne Grindsted, Søndersø, Als og Vojens. Mesterskabet går under navnet Jydecup. Grundet Corona blev mesterskabet i år noget reduceret. Og kom kun til at bestå af to afdelinger, som var Grindsted og Vojens.

Første afdeling i Grindsted leverede Oliver tre heat sejre og sluttede som 1’er på dagen.

I Vojens startede dagen med tidstagning, hvor Oliver kørte den 2. hurtigste tid og leverede et godt udgangspunkt for resten af dagen. Inden præfinalen manglede han nu 1 point i mesterskabet

Føreren af mesterskabet laver en fejl, og en teknisk defekt slutter heatet for ham, og Oliver kan stort set sikre mesterskabet ved at køre over stregen som nummer to. Han kører den sikkert hjem.

Inden finalen var der lavet nogle små ændringer på karten, og Oliver skulle ud og nyde sit sidste heat for i år. Men på vej op til starten kom politiet og lukkede arrangementet grundet Corona. Og pludselig var sæsonen forbi.

- Uforstående måtte vi pakke sammen. Det var ærgerligt, for arrangementet var i vores øjne godt afviklet og under helt trygge forhold. Dagens resultat blev således præfinalens, og vi slutter dagen som 2’er og vinder mesterskabet med 2 points, skriver Mathias Nielsen i pressemeddelelsen.

Næste sæson rykker Oliver op i klassen OK Junior, hvor han skal vænne sig til en stor gokart og en motor, der trækker helt vildt. Hele vinteren skal bruges på træning i karten, og så skal der arbejdes med fysikken, som der bliver stillet lidt større krav til med de mange flere kræfter, den nye kart har.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Garagen brænder!

Annonce