Annonce
Ugeavisen Ølgod

På Kvie Sø Efterskole er halvdelen i år gengangere

På Kvie Sø Efterskole er målet 84 elever til skoleåret 2022-23. Allerede på andet år har skolen 61 elever, hvoraf næsten halvdelen er gengangere. Arkivfoto: Martin Ravn
I skoleåret 2022-23 er den oprindelige plan at huse 84 elever. Kvie Sø Efterskole er godt på vej med 61 elever i år. Næsten en fordobling fra sidste år, hvor dørene blev åbnet for første gang til skolen for udviklingshæmmede.

Ansager: Kvie Sø Efterskole er en specialefterskole for unge med blandt andet Downs Syndrom, autisme og andre læringsvanskeligheder.

Efterskolen har henved 30 ansatte deriblandt lærere, pædagoger, en pedel, hjælpere og administration.

Eleverne er i alderen mellem 14 og 20 år og kommer fra hele Jylland og Fyn.

Annonce

Sidste år startede 37 elever på efterskolens første årgang. I år startede 61, og 30 af dem er gengangere fra sidste år.

- Det er nok noget af det, der glæder os allermest, siger Lars Lærkesen Holm.

- At der er så mange gengangere.


Det er nok noget af det der glæder os allermest, siger Lars Lærkesen Holm, at der er så mange gengangere.

Lars Lærkesen Holm


Fritid og fremtid for efterskolen

Skolen tilbyder fem linjefag: Kost og sundhed, musik og performance, selvforsyning og dyrehold, kunst, krop og krea, samt Lykkeliga håndbold og sport og bevægelse.

- Vi hare et tæt samarbejde med den lokale rideskole i Ansager og også med andre lokale initiativer. For eksempel musikstedet Mariehaven, hvor vi har været mange gange og deltaget i arrangementer, og med den lokale idrætshal, hvor der trænes Lykkeliga håndbold, siger Lars Lærkesen Holm.

Desuden er der lokale frivillige tilknyttet skolen, der tager eleverne med på skift en tur ned i Brugsen.

Skolen kan på fuld kapacitet huse 84 elever, og ifølge det oprindelige budget er det planen, at efterskolen skal have fuldt hus til skoleåret 2022-2023.

Desuden forventes det, at der på sigt bliver opført et hus til forstanderparret samt en mindre hal til fysiske aktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Elever om efterskoleår med corona, nedlukning og aflysninger: - Demotiverende og ensom periode, men samtidig det bedste år nogensinde

Annonce