Annonce
Ugeavisen Ølgod

Tistrup: Håndbold er en del af hallens DNA

53-årige Gitte Pallesen til højre er synonym med  håndbold i Tistrup. En sport hun brænder for fra a-z, og som hun de sidste fem år har været en af drivkræfterne bag, når det handler om at få nye medlemmer i foreningslivet. Opskriften er enkel. Man starter med  at introducere sporten til de unge via et samarbejde med skolen. Til venstre er det konsulent fra Dansk Håndbold Forbund Bettina Sparrath. Foto: Tatjana Johnsson
Gitte Pallesen brænder for at holde liv i håndbolden i Tistrup, det gør hun og andre frivillige blandt andet via et samarbejde med skolen og Dansk Håndbold Forbund.

Tistrup: Håndbold er en dansk sport, som stadig er yderst populær, men i konkurrence med mange andre foreningstilbud. Det har man også mærket i Tistrup, hvor man de sidste fem år for alvor har taget kampen op for at bibeholde tilgangen. Foregangskvinden og en af drivkræfterne i lokalhåndboldens ærinde er 53-årige Gitte Pallesen fra Tistrup.

Håndbold er for alle, og man kan starte allerede i 2-års alderen i Tistrup. Her ses 5. klasse i Tistrup, der lytter til dagens håndboldtræningsprogram inden det for alvor går løs med træning i hallen i skolens idrætstimer. Foto: Tatjana Johnsson

- Jeg elsker sporten og har altid spillet selv, og det har hele min familie i øvrigt også, siger Gitte Pallesen, der over årene også er blevet træner. I dag træner hun blandt andet U15 drenge og U17 piger i Tistrup.

Håndbold er en dansk opfindelse

Håndboldspillet er opfundet i 1897 i Danmark.

Bag håndbolden står R.N. Ernst (1872-1937) ansat ved skolevæsenet i Nyborg, og Holger Nielsen (1866-1955), der var ansat ved Ordrup Latin- og Realskole.

Håndbolden er begyndt som et skolespil.

- Jeg  priser mig lykkelig over, at vi ikke er lukningstruede i forhold til håndbolden, som vi var for et par år siden, siger Gitte Pallesen, der til daglig arbejder som lægesekretær, men har taget feriefri for at deltage i dagens skolehåndboldprogram i Tistrup sammen med konsulent Bettina Sparrath fra Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Annonce
Kom bare an. Gitte Pallesen og Bettina Sparrath har meget sjov ud af at undervise i håndbold i et samarbejde på Tistrup Skole for at "lokke" flere til at spille håndbold - også i fritiden. Foto: Tatjana Johnsson

- Vi skal have fat i de helt unge fra starten af, og det har vi også her i byen nu med blandt andet Trille trolle håndbold med både forældre og bedsteforældre for de helt små i alderen 2-5 år, siger Gitte Pallesen og tilføjer:

- Men det gør virkelig en forskel med introduktion til håndbolden i skolen for 4.-5. klasse, hvor vi kan se at der altid er tilmeldinger efterfølgende til idrætsforeningens håndbold.Det gør virkelig en forskel med introduktion til håndbolden som sport i skolen for 4.-5. klasse, hvor vi kan se, at der altid er tilmeldinger efterfølgende til idrætsforeningens håndboldklasser.

Gitte PallesenEfter sidste skoleforløb for tre uger siden kom der fem tilmeldinger til lokalhåndbolden.

Synliggørelse og samarbejde

Gitte Pallesen fremhæver arbejdsgruppen i Tistrup, der lagde en langsigtet plan for håndboldens lokale overlevelse.

- Det kræver en langsigtet strategi at passe på og udvikle på lokalhåndbolden, og vi har virkelig struktureret og organiseret i arbejdsgruppen. Det er vist det man kalder frivillighed under ansvar, siger Gitte Pallesen, der snildt bruger 10-15 frivillige timer sammenlagt i ugen i både Tistruphallen og derhjemme med administration af håndboldaktiviteter.Det kræver en langsigtet strategi at passe på og udvikle på lokalhåndbolden.

Gitte Pallesen- Det har virkelig været en fornøjelse de sidste par år i dette skolehåndboldsforløb at kunne sparre omkring håndbold med Bettina Sparrath fra DHF. Hun er god til at inspirere med nye ideer til for eksempel opvarmning. For håndbold er meget mere end regler, det er leg og fællesskab og holdsport, slutter Gitte Pallesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce