Annonce
Byggeri

Budget 2021: Over 100 millioner ekstra til skandalebyggeri

Byggeriet af kulturcentret og renoveringen af Kildevældsskolen kommer til at stå på mindst to år endnu. Foto: Thomas Frederiksen
Færdiggørelsen af Kulturcenter Kildevæld og renovering af Kildevældsskolen, som skulle have været færdig forlængst, koster 118 millioner kroner, som skal bruges i løbet af de to næste år. Det er partierne bag budgetforliget blevet enige om. Flere politikere kræver uvildig undersøgelse af forløbet.
Annonce

Nu er der en plan for at få gjort Kulturcenter Kildevæld og renoveringen af Kildevældsskolen færdigt.

Byggeriet har stået helt stille siden det tidlige forår, hvor Københavns Kommune opsagde aftalen med projektets entreprenør efter den ene forsinkelse og fejl efter den anden siden første spadestik i september 2017, hvor projektet i øvrigt fra begyndelsen var forsinket et par år.

Annonce

Voldgiftssag i forvejen

Nu har kommunen fundet en ny entreprenør ved navn 'Trust', og byggeriet kommer først i gang i 2021 og fortsætter i 2022. Oprindelig blev der sat samlet set omkring 170 millioner kroner af i 2014 til både kulturcentret og en tiltrængt renovering af skolen. Nu skal der lægges 118 millioner kroner oven i det beløb for at få byggeriet gjort færdigt.

- Jeg er glad og tilfreds med, at der bliver afsat midler til Kildevæld, vi har lagt et massivt pres på politikerne.  Pengene kunne være gået til andre gode projekter på Østerbro eller i resten af København. Det er jo ikke borgernes skyld, at kommunen ikke kan styre deres byggeprojekter, men sådan er det, siger formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf, der ønsker en uvildig undersøgelse af forløbet, hvor Københavns Kommunes rolle undersøges.


Pengene kunne være gået til andre gode projekter på Østerbro eller i resten af København. Det er jo ikke borgernes skyld, at kommunen ikke kan styre deres byggeprojekter,

Allan Marouf, formand for Østerbro Lokaludvalg


- Det er vigtigt, at de ikke undersøger sig selv, mener han.

Annonce

Halvdelen af skoletid

I forvejen er der en voldgift mellem kommunen og den opsagte entreprenør Skou Gruppen samt en retssag.

De radikales Mette Annelie Rasmussen, som er med i budgetforliget, tilslutter sig en uvildig undersøgelse af forløbet

- Nu skal vi først have rettet op på byggeriet. Derefter skal vi kigge på, hvad der er sket, så vi kan lære af det til en anden gang, så vi ikke igen skal betale for det samme to gange, siger hun.

Og Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard er på samme linje.

- Det bakker vi også op om. Det er så betændt og meget mange modsatrettede synspunkter i den sag. En uvildig undersøgelse vil mane rygter i jorden, siger hun.

Klaus Mygind fra SF henviser til, at der kører en voldgiftssag.

- Der bliver skyldsspørgsmålet afklaret, men det er klart, at kommunen skal lære af dette forløb, så det ikke gentager sig, siger han og understreger, at eleverne på Kildevældsskolen har døjet med dette alt for længe.

Annonce

S afviser

Østerbro Avis ville gerne have spurgt overborgmester Frank Jensen (S) om hans syn på en uvildig undersøgelse. Fra hans kontor har de i stedet henvist til Socialdemokratiets gruppeformand Lars Weiss, der afviser idéen.

- Der kører to sager, som er meget uvildige, en voldgift og en retssag om skyldsspørgsmålene. Og det bliver vel ikke mere uvildigt end de danske domstole, siger han.

- Men kan det ikke tænkes, at kommunen skal have undersøgt hele forløbet, som ligger ud over, hvad retssagerne behandler?

- Ansvaret bliver placeret, og hvis det skulle vise sig, at kommunen bærer ansvaret, så skal vi da gøre noget ved det, siger han.

- Skal det så have konsekvenser?

- Det er klart. Men det vil komme bag på mig, hvis kommunen skulle bære skylden, efter de oplysninger vi har fået i Økonomiudvalget, siger han.

Elever og personale på Kildevældsskolen må leve med byggeri og renovering i og ved skolen i mindst fem år, halvdelen af elevers skolegang.

Pluk fra budget 2021 i Københavns Kommune

Børn og unge:

Der afsættes 450 mio. kr. over fire år til minimumsnormeringer i byens daginstitutioner fra 2022.

Der afsættes penge til at planlægge to nye skoler i Vejlands Kvarter og i Nordhavn.

Der etableres en skoleidrætshal og spiseområde ved Nørre Fælled Skole og madskole på Blågård Skole.

Socialområdet:

Der øremærkes midler til at forebygge anbringelser af særligt udsatte børn og unge - og gennemføre de nødvendige anbringelser.

Der sættes midler af til opsøgende gadeplansmedarbejdere og til flere sagsbehandlere i hjemløseenheden.

Desuden:

Der afsætter midler til at færdiggøre helhedsrenoveringen af Kildevældsskolen og Kulturcenter Kildevæld, mens der bliver lagt nye gulve i Valby Hallen, og Kløvermarken Idrætsanlæg forbedres. Samtidig bliver Langebro renoveret.

Der afsættes 129 mio. kr. i 2021-2024 til at fortsætte tryghedsindsatsen.

Der afsættes 8,4 mio. kr. til Københavns natteværter, som i dialog med byens unge skal hjælpe med at dæmpe festlarmen i Indre By.

14 mio. kr. til at åbne svømmehallen på Rymarksvej for Københavns svømmeforeninger

3,2 mio. kr. til hhv. Teater Sort/Hvid og Husets Teater

8,4 mio. kr. til at fortsætte Sjællandsgade Bad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Hvilke altaner skal forbydes på Østerbro?

Debat

Pigerne skal med i foreningsidrætten

Annonce