Annonce
Erhverv

Biografejer: 2021 bliver et kanonår

Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce
Byudvikling

Nybyggeri eller grønne områder: Hvad gør en by god at bo i?

Hvad gør en by god at bo i - og hvad er en by overhovedet? Disse spørgsmål er omdrejningspunktet, når nytårsmødet 'Blød by' i Lundehus Kirke løber af stablen torsdag 21. januar klokken 19.30-21.30.

Annonce
Annonce
Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce
København

Politi: Narkodømt styrede fra fængsel budtjeneste med kokain

Mens en ung mand afsonede en lang straf for narkotika i Vestre Fængsel, fordrev han noget af tiden med at dirigere fordeling af kokain uden for murene. Stoffet blev leveret af bude på cykler og knallerter.Det mener en specialgruppe i politiet, som har rejst sigtelse mod fire unge mænd og en kvinde.De fem fremstilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling onsdag, oplyser Særlig Efterforskning Øst. Alle har forbindelse til det københavnske bandemiljø, lyder det i en pressemeddelelse tirsdag. Manden i Vestre Fængsel afsonede en straf på fængsel i syv år og seks måneder. Alligevel kunne han i efteråret indtage en "delvis styrende rolle i netværket af såkaldte hvide bude, der på bestilling fragter stoffer ud til køberne", hedder det.Vicepolitiinspektør Torben Henriksen ønsker ikke over for Ritzau at gå i detaljer med, hvordan manden kunne indtage en styrende rolle.- Vi er ikke færdige med efterforskningen, og de nærmere omstændigheder vil jeg ikke ind på, siger han.Vicepolitiinspektøren understreger, at politiet ikke ønsker at rejse tvivl om de forhold, som afsonere har i lukkede fængsler.- Vi har en god tradition i Danmark for, at afsoning sker under humane vilkår, og at man har ret til for eksempel besøg. Man sidder jo ikke totalt isoleret fra omverdenen, når man afsoner, siger Torben Henriksen.Nok så tankevækkende er det ifølge vicepolitiinspektøren, at den relativt hårde dom tilsyneladende ikke - såfremt sigtelsen holder vand - har afskrækket den 23-årige fra på ny at kaste sig ud i narkokriminalitet.Budene har ifølge sigtelserne haft travlt. Fra sidste sommer og frem til januar skal der være blevet distribueret i alt cirka fire kilo kokain.Politifolk har tirsdag ransaget ti forskellige adresser i København, på Midtsjælland og på den københavnske vestegn i forbindelse med anholdelserne./ritzau/

Corona

Region Hovedstaden åbner vaccinationsklinikker på alle hospitaler

I løbet af januar ventes nye forsyninger af den, nok eftertragtede, covid-19 vaccine og en stor del af indsatsen bliver rykket ud til de store regionale vaccinationscentre. Det betyder, at alle hospitaler i Region Hovedstaden åbner op for vaccinationsklinikker.

Politik

Socialdemokratiets nye spidskandidat for regionsrådet er fundet: Lars Gaardhøj er Sophie Hæstorp Andersens nye afløser

Socialdemokratiet i Hovedstaden har nu valgt deres næste spidskandidat for regionsrådet. Så når der til efteråret er regionsvalg, vil det være med den nyvalgte, men erfarne, gruppeformand Lars Gaardhøj (S) som spidskandidat.

Annonce
Annonce
Højtid

Nu slutter julen: Det er helligtrekonger

Annonce
Annonce
Annonce