Annonce
Erhverv

Ansatte på busanlæg der lukkes: Det kunne have været en gevinst for den grønne omstilling at blive liggende på Østerbro

Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Annonce
Byggeri

Det her var en aprilsnar: Amager Fælled-byggeri droppes, men der skal bygges i Fælledparken i stedet

Denne aprilsnar underholdt vi læserne med 1. april 2021: et ser ud til, at protesterne omkring at bygge på den såkaldte lærkeslette på Amager Fælled har virket. Men det løsning, som embedsmænd i Københavns Kommune snart præsenterer for politikerne, vil nok skabe skuffelse og vrede andre steder i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Østerbro

Flere beboere på Østerbro er smittet med smitsom variant

Der er fundet flere tilfælde af smitte med enten den brasilianske eller sydafrikanske coronavariant på Ydre Østerbro i København.Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til TV2. I første omgang var meldingen tirsdag aften, at det var den brasilianske variant, men det er en fejl. En analyse af prøver skal nu afdække, hvilken variant der er tale om. Styrelsen for Patientsikkerhed har gjort kommunen opmærksom på smittetilfældene, som er fundet i det nordvestlige hjørne af Ydre Østerbro.Københavns Kommune kan ikke oplyse det præcise antal personer, der er smittet med en af varianterne. Men der er tale om "enkelte" personer.Borgere i det område, hvor de smittede personer bor, vil modtage en sms, hvor de opfordres til at blive testet for covid-19.TV2 skriver onsdag først på eftermiddagen, at kommunen indtil videre har sendt 750 sms'er ud i området mellem togstationerne Ryparken, Vibenhus Runddel og Poul Henningsens Plads.Der opsættes også plakater i det berørte område med information om smitteudbruddet.Københavns Kommune kan - af hensyn til de smittede personers privatliv - ikke oplyse, om de bor sammen eller kommer fra flere forskellige husstande.Styrelsen for Patientsikkerhed er gået i gang med en omfattende smitteopsporing. I den forbindelse bliver de smittedes nære kontakter og deres kontakter opfordret til at gå i isolation og blive testet. Bente Møller, enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, siger til Ritzau, at de ikke er bekendt med, at personerne er blevet smittet under en rejse.- Lige nu har vi fuld kontrol over denne her situation, siger hun og tilføjer: - Det, der er vores opgave som Styrelsen for Patientsikkerhed lige nu, er at få sikret smitteopsporingen, og den er gennemført. Og så følger vi tæt, om der kommer nye smittede. Den brasilianske variant - også kendt som P1 - blev første gang påvist i Danmark i marts. Den sydafrikanske variant - B1351 - blev første gang fundet i Danmark i januar. Det er uvist, præcis hvor mange smittetilfælde der - med de seneste på Ydre Østerbro - har været i Danmark.Seneste status fra Statens Serum Institut (SSI) er fra søndag. På det tidspunkt var foreløbig ni personer i hele landet konstateret smittet med P1-varianten og 48 med B1351-varianten. Onsdag oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) desuden, at der er fundet et 10. tilfælde af den brasilianske variant.Derudover er der 43 tilfælde under mistanke for at være en af de to varianter. Siden har man opdaget et udbrud af en coronavariant i Svendborg. Det vides ikke, hvilken variant der her er tale om.P1 og B1351 er blandt de coronavarianter, som SSI holder særligt øje med. Det skyldes, at de har en mutation, som studier har forbundet med nedsat følsomhed over for antistoffer.De vacciner mod coronavirus, der er godkendt til brug i Danmark, ventes at virke, men der kan være med nedsat effekt.Samtidig har varianterne nogle mutationer, der muligvis kan betyde, at de kan være mere smitsomme. /ritzau/

Idræt

2150 Nordhavn Løb og Motion drives af fællesskabet – også er der gratis træning

Motionsforeningen 2150 Nordhavn Løb og Motion blev stiftet i 2017, da man ønskede at etablere idrætsorienterede foreninger i Nordhavn.

BYLIV

Nu kan du stemme på Københavns smukkeste nybyggeri: Se alle de nominerede bygninger her

Siden starten af 1900-tallet har Københavns Kommune præmieret smukke bygninger, bymiljøer samt anlæg. Publikumsprisen har gjort sin indtræden for fjerde gang, hvor du har mulighed for at vælge dit yndlingsbyggeri blandt de ti nominerede i forbindelse med Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce