Annonce
112

Busselskab: Vi tager chaufførers helbred alvorligt

Tillidsrepræsentant Lars Martin Svendsen (tv), tillidsrepræsentant Hans Erik Rasmussen og arbejdsmiljørepræsentant Per Jacobsen (th) på Ryvang Busanlæg mener, at deres arbejdsgiver Arriva tager medarbejdernes sundhed særdeles alvorligt. Arkivfoto: Thomas Frederiksen
For anden gang på seks år har en chauffør fra Arriva mistet bevidstheden under buskørsel på Østerbro. Både busselskab og tillidsmænd oplyser, at de er særdeles opmærksomme på chaufførernes sundhed.

Tidligt tirsdag morgen fik en chauffør på linje 1A et ildebefindende på Blegdamsvej og mistede herredømmet over bussen og kørte op i flere biler.

Ingen mennesker kom noget til, og busselskabet Arriva, som kører med linje 1A fra busanlægget Ryvang på Østerbro mellem Ryparken og Svanemøllen stationer, melder, at hans tilstand er god, og han har det fint.

Det er ikke første gang, at en chauffør fra Arriva mister herredømmet over sin bus på Østerbro på grund af helbredet, efter et hjertestop kørte en chauffør op over cykelstien og fortovet på Jagtvej i maj 2015. Også dengang skete det lykkeligvis uden større personskader, chaufføren blev genoplivet, og en cyklist slap med overfladiske skrammer.

Fokus på sundhed

Fra Arrivas side lyder det, at de har fokus på medarbejdernes helbred. Udover den obligatoriske lægeundersøgelse for at få erhvervskort hvert femte år, har de sat en række andre initiativer i gang, når det gælder sundhed og velvære. Det oplyses, at Arriva blev sundhedscertificeret i 2008, og det er et stort fokus, at medarbejderne er aktive.


Som buschauffører har vi et stort ansvar, når vi færdes med de store køretøjer ude i trafikken.

Tillidsmændene på Ryvang Busanlæg


- Nogle af de tiltag vi har sat i gang, er for eksempel sundhedstjek, vi har sundhedsstuderende ude på vores depoter, vi har cykler, som Arriva-medarbejdere kan låne, og vi deltager hvert år i kampagnen ”Vi cykler til arbejde”. Vi har også kørt en stor søvnkampagne og udviklet et søvnhjul, fortæller kommunikationsmedarbejde hos Arriva, Martin Gunnar Thenning Michelsen, som understreger, at man aldrig kan gardere sig fuldstændigt mod chaufførers ildebefindende.

Annonce

Et stort ansvar

Fra tillidsmændene og arbejdsmiljørepræsentanterne er der tilfredshed med Arrivas indsats på dette område.

- På vores arbejdsplads er det en fælles holdning, at sikkerhed og sundhed skal prioriteres højt. Derfor er vi også klar til at hjælpe og støtte en chauffør, som oplever problemer med helbredet, skriver de i et svar til Østerbro Avis, hvor de også fremhæver alvoren i det, som er sket:

- Som buschauffører har vi et stort ansvar, når vi færdes med de store køretøjer ude i trafikken. Der er mange andre trafikanter - cyklister, fodgængere og bilister - i de københavnske gader, som man skal være opmærksomme på og tage hensyn til. Vi har desværre oplevet enkelte gange gennem årene, at en chauffør har fået et ildebefindende, når chaufføren har kørt bus. Det er heldigvis sjældent, at det sker. Endnu mere heldigt er det, at der i de kendte tilfælde ikke er sket personskade. Men det er mere et lykketræf, at det kun har medført materiel skade.

Chauffør fik ildebefindende og kørte op på fortov på Jagtvej i maj 2015. Alle slap med livet i beholde. Arkivfoto: Michael Paldan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Byggeri

Kulturcenter er forsinket endnu et år

Annonce