Annonce
Østerbro

»Hærværket på P.H. Plads kunne været undgået«

Som det ses er gaspyramiden udsat for hærværk, der ifølge Øbrohus´formand, Flemming Olsen kunne være undgået. - Foto: Thomas Frederiksen

Glaspyramiderne på Poul Henningsen Plads har været udsat for hærværk. Øbrohus, der fik eksproprieret noget sin private grund i forbindelse med metrobyggeriet, foreslog i forbindelse med byggeriet, at pyramiderne kunne stå på den grund, Øbrohus havde tilbage - en indhegnet grund.

Annonce

Ifølge formand for boligforeningen Øbrohus, Flemming Olsen, har beboere observeret forskellige grupper af drenge udsætte glaspyramiderne på Poul Henningsens Plads for hærværk.

”Beboere har kontaktet bestyrelsen efter de, fra deres lejligheder, har observeret tre drenge, der gennem de seneste uger, har smadret nogle af ruderne på pyramiderne. Formanden har desuden selv fra Øbrohus overværet en episode, hvor en anden gruppe teenagere hoppede på en af pyramiderne.

»De hoppede på den flere gange - op til 3 ad gangen. Til sidst kørte en af dem en indkøbsvogn ind i en rude, som dog ikke smadrede, men fik mærker.«

Artiklen fortsætter efter faktaboksen.

Hvorfor glaspyramider?

  • Glaspyramiderne leder dagslys ned i de metroens underjordiske rum. Dagslyset forstærkes ved hjælp af reflektorer, og på solskinsdage spreder glaspyramidernes prismer sollyset og sender lysstråler ned i stationsrummet. Er der ikke nok sollys, suppleres der med kunstlys.
  • Udover at lede lys kan pyramiderne hæves 60 centimeter, hvilket i tilfælde af brand vil sikre røgfrie flugtveje under jorden.
  • Kilde: Metro.dk
  • Kunne være undgået
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce