Annonce
Spørg ØsterbroLIV

Hvor bliver gennemgangen på Østerport af?

Der er fortsat arbejde ved Østerport Station halvandet år efter, at Cityringen åbnede. Nu skulle der være en gennemgang på trapperne. Foto: Thomas Frederiksen

En læser har spurgt:

- Fint hvis I vil undersøge, hvorfor der fortsat ikke er en mellemgang mellem S-togene og metroen på Østerport Station, halvandet år efter at Cityringen åbnede. Og hvornår fjernes det store hvide telt, så man kan nyde synet af den smukke stationsbygning igen?

Vi spurgte Metroselskabet i november, og her var meldingen, at gennemgangen mellem metro og de øvrige tog var forsinket på grund af besværlige arbejdsforhold ved den gamle og fredede station, og der var forsinkelse på grund af corona. Melding var dog, at gennemgangen ville være klar omkring nytår. Men i slutningen af marts er der stadig ikke klart.

Jens Kjærgaard, projektdirektør i Metroselskabet, svarer her hvorfor?

-  Vi havde en forventning om at kunne åbne ved årsskiftet, men det viste sig desværre vanskeligere end forventet på grund af corona-restriktionerne. Vi beklager, at arbejdet har trukket ud, men har under hele arbejdsprocessen sikret alternativ adgang for passagerne med midlertidig trappe. Vi ser frem til at åbne den nye tunnel og trappe i løbet af de næste par uger. Den nye forbindelse har både elevator og rulletrappe til gadeplan, og den vil gøre det nemmere for passagererne at skifte mellem metro, bus, S-tog og regionaltog.

Det hvide telt har været et nødvendigt supplement til de grønne metrohegn for at sikre blandt andet støbearbejde.

Pt. er der ud over det store hvide telt også et mindre telt lige ved den gamle stationsbygning, hvor det sidste belægningsarbejde på trappen er ved at blive udført.

Det lille telt tæt ved stationsbygningen fjernes i forbindelse med åbningen af den nye transferforbindelse i løbet af et par uger. Det store hvide telt bliver vi og vores entreprenør nødt til at opretholde et par måneder mere. Hele arbejdet på station og stationsplads med belægning, reetablering af cykelsti og vej ventes første endeligt afsluttet i løbet af sommeren.

_

Annonce
Annonce
Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Debat

Østerbro skal fungere i hverdagen

Debat

Tak for hjælpen i teltene

Annonce