Annonce
Tegneserie

'Juno The Bakery' figurerer i nyt Anders And med Peter Falktoft som forfatter

Jumo og Sanfransutsko - et udklip af den satiriske hyldest til Københavns nye bagerier, der udkommer i Anders And & Co nummer 47, der har Peter Falktoft som debuttant-forfatter bag. Foto: Egmont Publishing
Annonce

Det populære Juno The Bakery, der forårsager en nærmest kronisk kø op langs Århusgade, figurer nu i ny Anders And historie, forfattet af journalist og skaber af podcasten 'Her Går Det Godt' Peter Falktoft.

'Juno The Bakery' har siden 1. december 2017 langet kardemommesnurre, surdejsboller og alskens slags bagværk over disken og har fået Århusgade til permanent at dufte af kardemomme. Men nu tager en af bagerigets trofaste kunder, Peter Falktoft, fat i hypen omkring 'Juno The Bakery' og skildrer en selvironisk fortælling om, hvordan vi københavnere, har et hang til at stå i kø flere timer for at betale en net sum penge for en kardemommesnurre.

Den satiriske skildring udspiller sig i Andeby. Fortællingen og karaktererne er derfor konverteret til Andebys univers, hvor Juno og 'Hart Bageri' oversættes til henholdsvis "Jumo" og "Smart Bageri" og byen, som bagerierne har hentet inspiration fra, hedder San Fransutsko.

Om Anders And universet er Peter Falktoft evig taknemmelig. Stjernen, der senere hen blev optaget på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og blev prisvindende radiovært, var nemlig blevet erklæret ordblind i 4. klasse. Men Jumbobøgerne og Anders And banede vejen til ordene og læseforståelsen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at mit liv havde set radikalt anderledes ud, hvis ikke Anders And og resten af Andeby havde lært mig at læse, fortæller Peter Falktoft.

Historierne, der er en satirisk hyldest til hypen om de mange nye bagerier i København, udkommer i Anders And & Co. nr 47, som er på gaden 19. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kunst

Nyt rockinspireret kunstgalleri

Kultur

De unge opførte: En musical om lykke

Debat

Ærgerligt med fugleøen

Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Annonce