Annonce
Debat

Lad os nu få stoppet den unødvendig, sundhedsskadelige hyggeforurening

Sisse Marie Welling, (SF) sundheds- og omsorgsborgmester i København (SF).Pr-foto


Annonce

Læserbrev: De omtrent 17.000 brændeovne, vi har i København, udleder mere en dobbelt så mange sundhedsskadelige partikler ud til naboer og øvrige omgivelser, som Københavns samlede vejtrafik gør på et helt år!

Det er muligt, at nogle af dem også spreder hygge og varme i de stuer, hvor de står. Men når næsten 460 københavnere hvert år dør for tidligt på grund af luftforurening, og langt flere bliver syge, så står ”hyggeforureningen” slet ikke mål med sundhedsomkostningerne. Det er ingen hemmelighed, at jeg ønsker at gå drastisk til værks over for brændeovnene.

Allerhelst så jeg dem totalt forbudt. For 98 % af boligerne i København har fjernvarme og kan derfor opvarmes på anden vis, uden at byen indhylles i giftige partikler.

Jeg har løbende efterspurgt større råderum til at forbyde brændeovne, som reguleres af staten. Men jeg har ikke tænkt mig at vente på hvid røg fra Christiansborg, hvor de ansvarlige politikere desværre har lunet hænderne alt for længe uden handling.


blot 1 ud af 7 københavnere ved, at luften i hovedstaden er forurenet i en sådan grad, at vi bliver syge og dør af det.

Sisse Marie Welling (SF)


Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har netop fået gennemført en undersøgelse og spurgt københavnerne om deres viden om – og syn på luftforurening. På Østerbro vil 4 ud af 5 borgere stramme reglerne for brændeovne, og mange vil helt forbyde dem. Jeg er helt på linje med jer.

Derfor har jeg bedt Borgerrepræsentationen om opbakning til at få undersøgt, hvor langt vi kan gå for at få begrænset brændeovnsrøgen, mens vi venter på, at Miljøministeriet og Christiansborg vågner op.

I undersøgelsen kan man også læse, at blot 1 ud af 7 københavnere ved, at luften i hovedstaden er forurenet i en sådan grad, at vi bliver syge og dør af det. Det bekymrer mig meget. Derfor har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen netop lanceret en ny kampagne, som du kan møde i bybilledet og på sociale medier.

Den handler om sundhedseffekterne ved røg fra brændeovne og os fra trafikken, og den giver gode råd til at mindske udsættelse for luftforurening generelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Hvilke altaner skal forbydes på Østerbro?

Debat

Pigerne skal med i foreningsidrætten

Annonce