Annonce
Nekrolog

Mindeord om en stor fotograf: Steen har taget sit sidste billede

Et foto af den store fotograf Steen Larsen. Foto: Stuart McIntyre
Annonce

En af Danmarks fremtrædende kunst- og reklamefotografer Steen Larsen, der boede på Kastelsvej, er død efter længere tids sygdom - 75 år.

Manden bag kameraet på en lang række store nationale og internationale kampagner fra Ericsson mobiltelefoner til Carlsbergs “Sort Guld” var udlært på fotoskoler i London og Stockholm og som assistent hos flere af verdens ypperste fotografer i New York og Los Angeles. Han arbejdede i de senere år også i filmbranchen som visuel designer og fotograferede til danske frimærker og for museer.

Steen var et ualmindeligt fint og kærligt menneske men også vild, kontroversiel og uforudsigelig som kunstner. Hans billeder var ikoniske, og altid brød han nye grænser. Han vandt priser og anerkendelse i ind- og udland. Helt til det sidste kunne vi glæde os over billeder, der var pladecovers værdige.

Et Carlsberg-motiv af den nu afdøde fotograf Steen Larsen. Foto: Steen Larsen

Steen var et sammensat og mangfoldigt menneske, som vi elskede for hans skøre, skønne skæve påhit, men også for hans evne til at føre lange og spirituelle samtaler.

Steens længsel efter at blive forenet med det guddommelige, kom stærkt til udtryk i hans sidste år. Hans æstetiske sans og drømmen om det fuldkomne, manifesterede sig i de senere år i en spiritualitet, der gav ham kraft og lys til at leve hver dag fuldtud og til at acceptere sit liv, selvom det gennem mange år var præget af alvorlig sygdom.

Respekt for en lille af statur, men meget stor mand som viste sin tanke og kærlighed til livet igennem hans håndværk.

Steen Larsen begraves lørdag 13. februar fra kapellet på Garnision Kirkegård. Det vil være muligt at møde frem klokken 11.45. Efter ceremonien der er begrænset til nogle få indbudte på grund af corona-situationen.

Poul Mikkelsen, Ulla Heegaard, Claus Jørgensen, og Peter Bay

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce