Annonce
Erhverv

Nu er det Svends tur: 82-årig ostehandler går på pension

Svend Pedersen har sidste dag som ostehandler i Landskronagade 29. december. Foto: Thomas Frederiksen
Efter næsten 23 år som ostehandler i Landskronagade stopper Svend Pedersen. I forvejen er han aktiv cyklist og fodboldspiller i fritiden. En ny forretning med blandt andet oste er tilsyneladende på vej på adressen.
Annonce

Siden marts 1998 har Svend Pedersen været indehaver af Ostelageret i Landskronagde, og det er han lidt endnu.

Men fra januar skal vi vænne os til, at han ikke længere er i butikken, i en alder af 82 år - og godt på vej mod 83 år - har han besluttet at stoppe. Han har været på arbejdsmarkedet, siden han som 14-årig kom ud at tjene.

- På et eller andet tidspunkt skulle det jo ske, konstaterer han. Da Østerbro Avis talte med ham omkring hans 80 års fødselsdag, var han ikke klar til det endnu.

Men nu er tiden kommet, og det har også hjulpet på det, at han stod for at skulle udskifte noget af inventaret i butikken.

- Det ville koste en formue, og så kunne jeg lige så godt stoppe nu, siger han.

Annonce

Var pølsemand

Ostelageret har historie i hvert fald tilbage til 1960'erne, og Svend Pedersen overtog i 60 års alderen butikken på et tidspunkt, hvor han var pølsemand i Slangerup.


Det ville koste en formue, og så kunne jeg lige så godt stoppe nu.


En af de lokale kunder hos pølsemanden hed Henning Nielsen, der havde osteforretningen, som han gerne ville af med og foreslog, at Svend skulle overtage den. Og som uddannet mejerist så han det som en god udfordring at blive ostehandler på Østerbro.

Det har han ikke fortrudt og er derfor blevet ved i næsten 23 år og langt forbi det tidspunkt, hvor de fleste lader sig pensionere. Han har kunnet lide kontakten med de trofaste kunder og har nydt at rådgive dem om ost og nogle af de andre fødevarer, han har kunnet præsentere dem for.

Der har dog også været svære tider. For eksempel da Landskronagade var gravet op i omkring halvandet år for tre-fire år siden, da der skulle lægges skybrudssikring i gaden. Det blev forsinket flere gange, og Svend Pedersen og andre erhvervsdrivende mistede meget af deres omsætning.

Men han gav ikke op, og de fleste kunder vendte efterhånden tilbage. Coronatiden i 2020 har ikke påvirket Ostelageret hverken i negativ eller positiv retning, så han slutter som ostehandler med en stabil omsætning.

Annonce

Fodbold og cykling

Svend Pedersen er ikke blevet ved med at arbejde, fordi han mangler noget at tage sig til i fritiden. Han er gift med Lise, og tilsammen har de fem voksne børn. Derudover er der også børnebørn og et oldebarn på vej lige her ved juletid.

Svend Pedersen spiller fortsat fodbold og cykler hver søndag omkring 35 kilometer sammen med en fast gruppe. I sommerperioden har han indtil nu cyklet fra hjemmet i Slangerup til Østerbro to gange om ugen.

- Det kan være, at jeg skal give mig til at spille kort, svarer han på spørgsmålet om, hvorvidt han har planer om andre ting i fritiden.

Annonce

Nye indehavere

Sidste dag, kunderne kan møde Svend Pedersen i Landskronagade, er 29. december.

- Så slutter festen, konstaterer han og nævner, at hans kone Lise er med i forretningen for at hjælpe med det sidste.

Nogen afskedsreception eller lignende bliver der dog ikke tale om på grund af coronarestriktionerne, så kunderne må sige farvel på skift på hans sidste åbningsdage.

Meget tyder på at over 50 års historie med ostehandel på adressen i Landskronagade fortsætter, da Svend Petersen fortæller, at nye indehavere, der vil sælge i hvert fald ost og rødvin, er på vej. Det følger Østerbro Avis op på efter nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østerbro

I har talt: Vi skal skrive om Enigma

Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Annonce