Annonce
Østerbro

Ny hjerterstarter skal redde flere liv

Annonce

HJERTESTARTER: Når et hjertestop indtræffer, betyder hurtig hjælp forskellen på liv og død. Derfor har bestyrelsen på vegne af Andelsboligforeningen Østerbo taget initiativ til at få hængt en hjertestarter op ved andelsboligforeningen på Øster Farimagsgade 14.

Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, hænger udendørs på ejendommens facade til venstre for vaskeriet, så den er tilgængelig hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk.

Cirka 4.000 personer falder om med hjertestop i Danmark hvert år - godt 13 procent af dem overlever. Hvis der er vidner til hjertestoppet, øger deres indsats med livreddende førstehjælp og stød fra en hjertestarter, inden ambulancen når frem, chancen for, at personen overlever. Hvert minut tæller, og den mest effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet.

Tal fra Dansk Hjertestopregister viser, at 66 procent af dem, som falder om med hjertestop, får hjertemassage og kunstigt åndedræt af vidner, før ambulancen ankommer. Men det er endnu i få tilfælde, at vidner anvender en hjertestarter.

Når man ringer 1-1-2, bliver man guidet igennem, hvordan man bruger hjertestarteren, så man skal ikke være nervøs for at tage den i brug. Hjertestarteren giver kun stød, hvis der er hjertestop, så man kan aldrig komme til at skade personen, der er faldet om, og det er vigtigt at huske på.

Hjertestarteren kan ikke betjenes forkert, og man må derfor aldrig tøve med at tage den i brug. Det er altid bedre at gøre noget end at forholde sig passivt, selvom det er en uvant situation, man pludselig befinder sig i. 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nye mæglere på alléen

Annonce