Annonce
Politik

Socialdemokratiets nye spidskandidat for regionsrådet er fundet: Lars Gaardhøj er Sophie Hæstorp Andersens nye afløser

Lars Gaardhøj er Socialdemokratiets nye spidskandidat for regionsrådet i Hovedstaden. Foto: Bjarne MacCarthy
Annonce

Socialdemokratiet i Hovedstaden har nu valgt deres næste spidskandidat for regionsrådet. Så når der til efteråret er regionsvalg, vil det være med den nyvalgte, men erfarne, gruppeformand Lars Gaardhøj (S) som spidskandidat.

Lars Gaardhøj er dermed ved at blive kørt i stilling mod posten som ny regionsrådsformand - en stilling tidligere besat af Sophie Hæstorp Andersen (S), som nu har øjnene mod Overborgmesterposten i København som den nye spidskandidat for posten. En overdragelse som nuværende næstformand for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden, Morten Thorup (S), føler sig ganske tryg ved.

-Vi er utroligt glade for, at vi nu har en værdig afløser for Sophie Hæstorp. Lars er en utrolig vellidt, engageret og en meget erfaren regionspolitiker, der både kan sit stof og kan få gennemført praktisk politik, siger Morten Thorup.


Det må aldrig være pengepungen, der afgør, om du kan få god behandling til tiden

Lars Gaardhøj (S)


Om den nye spidskandidats mærkesager, er der især fokus på sundhedsvæsenet i Region Hovedstaden:

-Jeg vil kæmpe for, at vi har et stærkt offentligt sundhedsvæsen, der sikrer fri og lige adgang til sundhed for alle regionens borgere. Det må aldrig være pengepungen, der afgør, om du kan få god behandling til tiden, siger Lars Gaardhøj.

Lars Gaardhøj har siddet i Regionsrådet siden 2010 og været både Gruppeformand og budgetordfører for S, samt siddet i forretningsudvalget og sundhedsudvalget. Detsuden sidder han i bestyrelsen for Danske Regioner samt bestyrelsen Amgros, der indkøber medicin til regionerne i Danmark. Derudover bor Lars Gaardhøj med sin familie på Østerbro.

Annonce
Annonce
Debat

Debat: Ryparken hører til i Bispebjerg

Annonce
Annonce
Klumme

Sognepræst: Jeg løber ad helvede til

Annonce
Forsiden netop nu
Amager

De københavnske familier betaler

Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce