Annonce
Trafik

Til politisk forhandling nu: Gør Nygårdsvej ensrettet

Nu foreligger der et kommunalt projekt, der skal ensrette Nygårdsvej. Spørgsmålet er, om der sættes penge af nu. Foto: Thomas Frederiksen
Politisk flertal skal fordele penge nu, og de kan blandt andet bruges til at gøre Nygårdsvej ensrettet. Politikere mener dog, at projektet er lige lovlig dyrt.

Børn på vej til og fra skole, tung trafik, uensartede parkeringsforhold og en trang vej. Der har gennem mange år været et ønske om at få gjort noget ved Nygårdsvej mellem Vennemindevej og Østerbrogade for at gøre den mere tryg, og forrige år afsatte politikerne penge til en analyse af vejen, som skal komme med en anbefaling af, hvad der skal ske.

Den undersøgelse er kommet nu, og her er et forslag om at gøre Nygårdsvej ensrettet og etablere en cykelsti i modsatte retning.

- Jeg synes, at det er et glimrende oplæg. Det bekræfter den bekymring, som borgerne har. Det er vigtigt at sætte fokus på beboerne og skolebørn, siger Østerbro Lokaludvalgs formand Allan Marouf.

I kommunens undersøgelse af vejen fremgår det, at der seneste fem år er registreret ti ulykker på vejen, hvoraf fem har involveret cyklister, og syv ulykker er sket i forbindelse med parkering.

Annonce

Dyre p-pladser

Så langt, så godt. Der er endnu ikke sat penge af til at ændre vejen. Det koster ifølge oplægget mere end 20 millioner kroner. Men der er et bredt politisk ønske om at ændre Nygårdsvej, og et politisk flertal på rådhuset skal den kommende tid indgå en aftale om de ubrugte penge fra i fjor, de såkaldte overførselsforhandler, og her er Nygårdsvej med i puljen.

- Fra Venstres side støtter vi, at Nygårdsvej skal være ensrettet med en cykelsti den modsatte vej. Det er også mest skånsomt i forhold til parkeringspladser. Vi har - sammen med andre - talt for, at der skal ske noget med den vej gennem mange år, siger Venstres integrations- og beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, som personligt har nævnt Nygårdsvej i flere omgange.


Det er meget maling, som der kan købes for de penge, siger hun og mener også, at projektet i det hele taget ser dyrt ud.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V)


Der vil skulle nedlægges parkeringspladser på Nygårdsvej, hvis den bliver ensrettet, men ifølge oplægget kan de 46 pladser genskabes i nabogaderne. Cecilia Lonning-Skovgaard er dog kritisk over for, at kommunens embedsmænd har regnet ud, at det koster 150.000 at oprette en parkeringsplads.

- Det er meget maling, som der kan købes for de penge, siger hun og mener også, at projektet i det hele taget ser dyrt ud.

Annonce

Måske ikke nu

Samme linje er den radikale Mette Annelie Rasmussen på. Hun erklærer sig samtidig som tilhænger af, at der skal ske noget med Nygårdsvej.

- Men er der politisk vilje, er vi radikale med, siger hun, og fra Socialdemokratiets side lyder det:

- Den er på vores liste, ingen tvivl om at der skal ske noget med den på et tidspunkt, Nygårdsvej skal have et løft. Om det sker lige nu, er ikke sikkert, siger politisk ordfører Jonas Bjørn Jensen (S).

Annonce

Helt afgørende

Også SF's Klaus Mygind mener, at en ensretning er en rigtig god idé.

- Nygårdsvej er uoverskuelig at cykle på, og det er en vigtig skolevej, og sikre skoleveje er helt afgørende for udviklingen af København som verdens bedste cykelby, så ingen børn behøver at blive kørt i bil til skole, siger han, men har som de øvrige også et økonomisk forbehold for, om det sker lige nu.

- Jeg håber, at der kan blive plads til projektet i overførselssagen, men vi har ikke pt. overblik over, hvor mange penge, der er i overførselssagen.

Skulle de sætte gang i projektet nu, kommer der dog ikke til at ske noget i 2021. I år er der kun afsat en million kroner i såkaldte projektering.

Det er budgetpartierne Socialdemokratiet, SF, de radikale, Venstre, konservative og Dansk Folkeparti, der skal finde pengene i de kommende forhandlinger.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Historie

Vin og tobak gennem 100 år

Debat

Så lukker Øbro-Hallen igen igen

Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce