Annonce
Østerbro

Københavns 'grimmeste bygning' skifter farve

Kontorbygningen Østerport II er ved at ændre farve til rødbrun. En forbedring mener kritisk borger. Foto: Thomas Frederiksen
Den omstridte kontorbygning ved Østerport bliver de næste par måneder forandret til at blive rødbrun i stedet for hvid. Stort advokatfirma er på vej til at flytte ind.

Glasplade efter glasplade skiftes der ud ud i disse måneder.

Bygningen Østerport II - der af Berlingske er kåret til Københavns grimmeste bygning og af Arkitekturoprøret på Facebook er kåret til det grimmeste nybyggeri - bliver forandret fra hvid til rødbrun i disse måneder.

Jørgen Angel, beboer i Østbane, er en af de mange københavnere, som ikke kan lide den seks etagers høje bygning, der blev vedtaget ved en lokalplan i 2015 og stod færdig for omkring to år siden, og som han har udsigt til.

Han glæder sig dog over, at farven ændres fra hvid - og en markant rød, der også tidligere har været sat op - til en mere afdæmpet rødbrun facade.

- Det er godt, at de er blevet tvunget til at tage de marmeladefarvede plader ned. Og det kommer til at passe bedre til Østerport Station, siger han og understreger, at han fortsat ikke bryder sig om bygningen.

- Det er en skændsel for byen, også for kommunen som har tilladt byggeriet, mener han.

Annonce

Gjort erfaringer

Jørgen Angel og mange andre københavnere mener, at den markante moderne bygning er alt for massiv i forhold til nabobygningen, den over 100 år gamle station Østerport - og i øvrigt ligger lige over for Kastellet og den svenske kirke, Svenska Gustafskyrkan.


Vi havde nogle tekniske udfordringer med de første facader. Da vi så skulle have en ny facade, havde vi gjort nogle erfaringer.

Tonny Nielsen, direktør, Fokus Asset Management


Nogle har sammenlignet det med et strandet krydstogtsskib.

Det er bygherren Fokus Asset Management, som står bag byggeriet. Her vil direktør Tonny Nielsen ikke sige direkte, at de har lyttet til kritikken og ændret facaden, men der er dog gjort "erfaringer", som han udtrykker det.

- Vi havde nogle tekniske udfordringer med de første facader. Da vi så skulle have en ny facade, havde vi gjort nogle erfaringer, siger han og tilføjer:

- Arkitektfirmaet så på, hvad der skete, når det var op i stor skala. Nu tilpasses det i det udseende, som vi gerne ville have.

Annonce

Rødbrun i lokalplan

Med ændringen af bygningen, kommer Østerport II til at leve op til lokalplanen, her fremgår det, at den skal være i overvejende rødbrun farve for netop at matche omgivelserne med Østerport Station og Svenska Gustafskyrnan.

Det er bagsiden af bygningen, som er i gang med at blive ændret, og de kommende måneder er det forsidens tur.

- Vi frygter, at vi går ind i januar. Det afhænger af efterårsvejret, jo mindre vind der der, jo mere kan vi få op. Der kan ikke transporteres store glasfacader, hvis det blæser for meget, konstaterer han.

Farven er ikke den eneste ændring omkring bygningen. Efter at de øverste etager har stået tom et par år flytter det store advokatfirma DLA Piper, som i dag har hjemme på Rådhuspladsen, ind 1. marts, oplyser Tonny Nielsen.

Østerport II har afløst et tidligere erhvervsbyggeri, der også var i en markant anden stil end Østerport Station, det fyldte dog ikke helt så meget.

- Vi har haft flere tidsplaner. Der har været tekniske udfordringer i at få tingene på plads, blandt andet fordi der er eksisterende forretninger.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ansatte på busanlæg der lukkes: Det kunne have været en gevinst for den grønne omstilling at blive liggende på Østerbro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Tak for hjælpen i teltene

Debat

Ingen kager eller brød til mig fra dette hus

Annonce