Annonce
Klumme

Ventetiden er til visioner

Sognepræst Anders Vestergaard. Foto: Tr Media
Annonce

Advent, ventetiden, plejer at være hård for børnene. De venter på, at det kan blive jul. Og os som er forældre, fortæller dem gladeligt, at det tager de ikke skade af. Vi siger ligefrem, at ventetiden måske kan få dem til se og indse, hvad der er vigtigt at sætte pris på.

Men det er som om, at en hel del er vendt på hovedet i år. Hvor - ikke børn men voksne - verden over ikke kan holde ventetiden ud. Vi kan snart ikke vente længere på, at vaccinen kommer. Tålmodigheden er tyndslidt mange steder. Og det er til at forstå.

Er der nogen mellem os, der har ventet tålmodigt og været udholdende, så er det nok de yngste. Det lige fra børnehavebørnene og op til skole- og gymnasieeleverne, som jeg så, som de første til trofast at tage mundbindet til sig, når de hang ud ved Kebabistan på Nordre Frihavnsgade i frokostpausen. Mens vi voksne gerne gik med munden bar et par dage til.


Jeg håber, at vi har lært noget af ventetiden og kan lægge en del af vores liv og hverdag om

Anders Vestergaard, sognepræst


Det kunne være fint hvis dem, som er yngre, nu spørger os, der er ældre, om hvad vi så har lært af at vente, vente på vaccinen. Der er lys forude, men der er stadig tid til at tænke efter, mærke efter, og samle op på vores erfaringer siden 11. marts.

Jeg kan mærke, at når jeg hører nogen sige, at de bare venter på, at alting igen bliver som det var, så vender det sig i mig. Og jeg får lyst til at svare 'Nej. Jeg håber da ikke - for alt i verden, at alting igen bliver som det var'. Jeg håber, at vi har lært noget af ventetiden og kan lægge en del af vores liv og hverdag om. Jeg håber for eksempel, at flere får mulighed for at arbejde hjemmefra (ligesom mig) bare nogle dage. Jeg håber, at mange kommer til at pendle mindre, og rejse lidt kortere i det hele taget. Det vil være godt for familielivet, børnene og for kloden. Jeg håber, at vi bevarer en sans for det nære og de små glæder, der kan ligge lige rundt om hjørnet.

Og skulle der være enkelte læsere, jeg ikke har tabt på vejen, der synes, at det lyder lidt fromt og frelst, så lad det bare gøre det i denne 'søde' ventetid for unge og gamle. Ventetiden er også til visioner. Fortsat glædelig advent.

Anders Vestergaard (f. 1970)

Er cand.theol. fra Københavns Universitet (2000)

Har været præst i Rosenvængets Sogn - Lutherkirken og Frihavnskirken - siden 2019

Har tidligere blandt andet været været sømandspræst i den danske kirke i Hull i England.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Vinhandler begyndte som købmand

Amager

De københavnske familier betaler

Sundhed

Nyt: Hudklinik på Østerbrogade

Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Annonce