Annonce
Randers Onsdag

100.000 kroner til nyt boligudtryk: Rikkes drøm om et hyggeligt uderum gik i opfyldelse

Rikke Korstgård fra Over Hornbæk er en af de mange danskere, der er hoppet med på trenden med at investere i hyggelige uderum på egen matrikel. Foto: Jakob Lerche
Da Rikke Korstgård og hendes mand for tre år siden købte nyt hus, var de enige om, at der skulle investeres i et hyggeligt uderum på husets sydside. Løsningen blev en pergolamarkise, og det har parret ikke fortrudt ét sekund.

Hornbæk: - Det er det bedste uderum, jeg nogensinde har haft. Hver evig eneste dag, jeg kommer hjem fra arbejde, så sætter jeg mig ud, og det er simpelthen bare så dejligt.

Der er ikke noget at tage fejl af. 48-årige Rikke Korstgård er ganske enkelt overmåde tilfreds med den pergolamarkise, hun og hendes mand, Torben Korstgård, investerede i, da de for tre år siden flyttede ind i deres nuværende hjem i Over Hornbæk ved Randers.

For selvom det cirka ni meter brede og fire meter dybe uderum - der består af to selvstændige, fjernstyrede markiseenheder med tilhørende terrassevarmer - i runde tal har kostet parret 100.000 kroner, så har de aldrig fortrudt købet.

Annonce

- Det er uden tvivl den bedste investering, jeg nogensinde har gjort. Jeg kan køre markiserne ud i forskellige niveauer afhængig af, hvor solen er, og hvor meget skygge jeg vil have, siger Rikke Korstgård.

Savnet af hygge

Rikke og Torben Korstgård hører til blandt de mange danskere, der i de seneste år har investeret store summer på at skabe indbydende udemiljøer i deres egen baghave. Men for parret i Randers-forstadens vedkommende er den store investering ikke kommet ud af det blå.

De to markiser, der kan køre uafhængigt hinanden, giver mulighed for, at Rikke Korstgård og familien kan dele terrassen op, så der er skygge på én del og ingen skygge på en anden del. Foto: Jakob Lerche

Her har drømmen om et lækkert udeareal til familien nemlig i mange år været en fast ledsager for særligt fruen i huset.

- Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville have sådan et hyggeligt uderum. Men i vores tidligere hus var der rigtig mange kvadratmeter og meget højt til loftet. Det havde den konsekvens udenfor, at der nemt kom meget vind, og der kom dug, så det var svært at gøre ret meget for at skabe en hyggekrog. Det problem havde vi ikke, da vi flyttede ind her, siger Rikke Korstgård, som derfor allerede ved indflytningen havde planen klar for det nuværende hus’ sydside.

Der er masser af gode måder at nyde vejret på sydsiden af Rikke Korstgårds hus. Ud over pergolamarkisen har de også en udstue, endnu en terrasse samt en altan, som alle indbyder til hygge. Foto: Jakob Lerche

Kort tid efter stod parrets pergolamarkise og dannede rammen om det uderum, som Rikke Korstgård altid havde ønsket det.

Annonce

Udelivet er udvidet

Med etableringen af den pergolamarkise er også fulgt væsentlig mere udeliv, end det tidligere har været tilfældet for familien. Der er nemlig ikke nogen grund til at tage særligt hensyn til, hvordan vejret er udenfor.

- Vi har aldrig været så meget ude, som vi er her, hvor vi bor nu. Vi kan jo være ude hele tiden. Selvom vi lige nu kun er i april, har vi allerede siddet ude i et stykke tid. Og vi bruger jo arealet helt indtil oktober, siger Rikke Korstgård og uddyber:

- Når det er rigtig varmt om sommeren, har vi markisen foldet ud hele tiden. For så er det dejligt at sidde derinde under. Og fordi vi har købt en dyr model, kan den også holde til både vind og regn.

Hun slår fast, at særligt det sidste har hun oplevet med egne øjne.

Det skete, da Rikke Korstgård og hendes mand sidste år var værter ved fejringen af deres eget sølvbryllup. Vejret var skønt, og markiserne var rullet ud, da festselskabet rykkede ind i parrets store garage for at spise.

Pludselig ramte et voldsomt regnskyl.

- Vi tænkte først over det, da én af vores gæster kom rendende og råbte op om markiserne. Da vi kom derhen, hang de én meter over jorden og var simpelthen så fulde af vand, så du ikke tror det. Mændene kunne næsten ikke løfte det af. Men markiserne fejlede absolut intet. Det er da fantastisk, siger Rikke Korstgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Grøn Koncert trækker stikket

Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce