Annonce
Randers Onsdag

Børns Vilkår samler ind til BørneTelefonen på søndag

Børns Vilkår samler søndag 21. marts ind til BørneTelefonen, hvor organisations frivillige voksne sidder klar til at tale med børn og unge om deres problemer og tanker. Modelfoto: Colourbox
Hver dag årets rundt sidder Børns Vilkårs frivillige voksne klar ved telefonen for at tale med børn og unge om deres problemer og tanker.

Randers: Børns Vilkår holder landsindsamling søndag 21. marts til fordel for organisationens rådgivningstilbud til børn og unge, BørneTelefonen.

Hver dag året rundt sidder frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små. Det være sig når venskaberne slår gnister. Når forældrenes skilsmisse gør ondt i maven. Når børnene udsættes for så grusomme svigt, at de næsten ikke kan få det sagt.

Annonce

Gratis og anonym rådgivning

Det er både gratis og anonymt at ringe til BørneTelefonen. Og man kan heller ikke se på telefonregningen, at et barn har ringet til rådgivningen. Børnene bestemmer helt selv, hvad de har lyst til at tale om med de frivillige, der alt efter emnet lytter, giver gode råd og forklarer børnene om deres rettigheder.

På BørneTelefonen kan børnene også få rådgivning på sms, chat eller igennem Børns Vilkårs brevkasse og Børn hjælper børn-forum, hvis de føler sig mere trygge ved det.

Rådgiverne kan også tilbyde en professionel bisidder til de børn, som ringer til BørneTelefonen, og som har brug for hjælp i mødet med den offentlige forvaltning.

BørneTelefonens telefonnummer, 116111, holder åbent for opkald og chat hver dag året rundt. Mandag til fredag klokken 7 til 02 samt lørdag, søndag og helligdage klokken 11 til 02.

Det er også muligt at sende en sms til 116111 mandag til fredag klokken 7 til 24 samt lørdag, søndag og helligdage klokken 11 til 24.

Børns Vilkår arbejder - blandt andet ved indsamlingen på søndag - på at kunne udvide åbningstiderne, så børn i Danmark kan få rådgivning døgnet rundt.

BørneTelefonen

Sidste år havde BørneTelefonen 52.700 samtaler med børn og unge.

Mange samtaler handlede om psykisk mistrivsel - det dækker over angst, spiseforstyrrelser, selvskade, stress, selvmordstanker/forsøg, ensomhed og psykiske lidelser.

Desværre er der også mange børn, der henvender sig forgæves, fordi der er kø på linjen. Over halvdelen af de henvendelser, BørneTelefonen fik i 2020, blev ikke besvaret.

Søndag den 21. marts samler Børns Vilkår ind til BørneTelefonen, så flere børn kan få hjælp.

De indsamlede midler fra landsindsamlingen går til at drive og udvikle BørneTelefonen, blandt andet rekruttering og uddannelse af frivillige rådgivere.

BørneTelefonen har eksisteret siden 1987 og har åbent alle dage året rundt – også juleaften.

Børnene kan henvende sig på telefon, chat, sms og i brevkassen.

BørneTelefonen har godt 600 frivillige rådgivere tilknyttet.

Vil man støtte landsindsamlingen via MobilePay, er nummeret: 12316

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce