Annonce
Randers Onsdag

Broarbejde giver udfordringer: Sådan undgår du trafikpropper efter 1. september

Bilister, der kommer fra vest mod øst, bliver ledt gennem vejarbejdet, men trafikanter, der skal den modsatte vej, må en tur gennem Hospitalsgade, Vestergade og Berthelsensgade, før de igen er på ret spor mod Hornbæk og motorvejen. Kort: Banedanmark
Det er en god idé at tænke i nye daglige rutiner, når trafikken i Jernbanegade, Vestervold og Tørvebryggen bliver lagt om fra 1. september til 30. november i forbindelse med byggeriet af den nye Hvidemøllebro.

Randers: Onsdag 1. september går det løs. Her begynder Banedanmark at ombygge krydset Jernbanegade, Vestervold og Tørvebryggen.

Der, hvor den kommende bro skal sluttes til krydset, skal krydset hæves 1,7 meter for at sikre et harmonisk vejkryds med signalregulering.

Nye daglige rutiner

For trafikanter, der kører fra vest mod øst, betyder det ikke voldsomme ændringer af de daglige rutiner. De bliver nemlig ledt gennem vejarbejdet ad det samme spor, som de plejer at bruge.

For bilister, der skal den modsatte vej fra centrum og den østlige del af byen mod Hornbæk og E45, er det måske en god idé at opfinde nye daglige rutiner.

Det er et pænt trafikeret sted, de skal hæve et kryds med 170 centimeter. Der findes ingen gode løsninger. Det er det muliges kunst.

Thomas Langballe, projektleder, Randers Kommune

Ellers venter en omkørsel ad Hospitalsgade, Vestergade og Berthelsensgade i selskab med en del andre medtrafikanter, før man igen rammer Jernbanegade/Viborgvej mod vest.

Annonce

Pænt trafikeret

Den alternative trafikafvikling er planlagt i samarbejde af Banedanmark, politiet og Randers Kommune og varer indtil 30. november med en justering 18. oktober.

- Det er et pænt trafikeret sted, de skal hæve et kryds med 170 centimeter. Der findes ingen gode løsninger. Det er det muliges kunst, siger projektleder ved Veje i Randers Kommune, Thomas Langballe.

Annonce

Spidsbelastninger

Ud over den generelt længere transporttid må bilisterne forvente spidsbelastninger i myldretiden mellem 7 og 9 om morgenen og 15 og 16.30 om eftermiddagen.

Derfor anbefaler Thomas Langballe, at bilisterne søger alternative løsninger i form af cityringen, boulevarderne mod nord, Ringboulevarden og motorvejen.

Fra 19. oktober omjusteres trafikomlægningen i forbindelse med opførelsen af den nye Hvidemøllebro, der forventes at være færdigbygget 30. november. Kort: Banedanmark

Den tunge lastbiltrafik fra øst mod vest vil blive ledt over Randersbro og forbundet med E45 ved Randers Syd.

Den samme vej anbefaler Thomas Langballe til bilister, der skal til motorvejen, lige som bilister, der kommer sydfra, med fordel kan køre ind mod centrum fra Randers S i stedet for Randers C.

Annonce

Fartbegrænsning

Områdechef Lars Blædel Riemann fra Banedanmark forventer, at trafikken i Jernbanegade fra vest mod øst bliver ledt igennem et enkelt spor samtidig med, at der bliver indført fartbegrænsning af hensyn til det arbejdende folk.

Der vil være blive opstillet tydelig skiltning, så både bilister, cyklister og fodgængere kommer sikkert gennem området.

30. november forventes brobyggeriet at være færdiggjort. Umiddelbart efter vil den nye bro blive indviet.

Sidste opgave for Banedanmark er nedrivning af den gamle Hvidemøllebro.

Annonce

Åben Skurvogn

Banedanmark vil gerne fortælle mere om deres arbejde og inviterer derfor interesserede naboer og borgere til Åben Skurvogn tirsdag 31. august 2021 kl. 16.30 -17.30. Her vil byggeledelsen fortælle mere om anlægsarbejdet og trafikomlægningerne.

Det sker på byggepladsen ved Hvidemøllevej 5.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce