Annonce
Randers Onsdag

De unge vil præge årets Folkemøde Randers

Også sidste år satte de unge deres præg på Folkemøde Randers. Blandt andet deltog unge fra forskellige ungdomspartier som oplægsholdere og debatører i en diskussion om unges rolle i demokratiet. Foto: Annelene Petersen
I hele folkemøde-ugen vil der flere steder i byen være arrangementer og aktiviteter med og for kommunens unge.

I forbindelse med sidste års Folkemøde Randers arrangerede Kaosambassaden et sideløbende åbningsarrangement med musik og aktiviteter rettet mod kommunens unge. Det blev afviklet i Frk. Jensens Gård lige ved siden af Underværket, hvor Styregruppen for Folkemøde Randers stod for åbningsarrangementet med en række debatter om demokrati i en pandemitid.

Når Folkemøde Randers 2021 løber af stablen fra lørdag d. 11. september til fredag d. 17. september kommer kommunens unge i endnu højere grad til at sætte deres præg på folkemøde-ugen. Hele ugen vil der være aktiviteter, som de unge enten selv står bag, eller hvor de vil være aktive deltagere.

Fodbold, brandkadetter og fælles elevråd

Som noget nyt står Randers Ungdomsskole blandt andet bag en fodboldturnering, der vil blive afviklet på en midlertidig opstillet fodboldbane på Jens Otto Krags Plads. Fodboldturneringen vil løbe fra mandag til torsdag.

Torsdag vil brandkadetterne fra Randers Ungdomsskole også dukke op på Jens Otto Krags Plads, dels for at vise deres brandbil frem, dels for at vise, hvordan de kan gribe ind, hvis noget lignende skulle ske på folkemøde-banden, som det der skete med Kristian Eriksen under det danske fodboldlandsholds første EM-kamp.

Under åbningsarrangementet sidste år blev der arrangeret et folkekøkken i Underværket, hvor der ved et af boderne blev budt på stegte pølser med mulighed for at vælge mellem pølser med kyllingekød, griskød eller uden kød. Foto: Lars Rasborg

Nyt er det også, at det nye Randers Fælles Elevråd vil benytte Folkemøde Randers til at mødes for første gang og vælge formandskab. Inden deres møde vil det blive lejlighed til for alle at få en indsigt i det arbejde, som Randers Fælles Elevråd laver – både lidt historisk og planer for den kommende sæson.

I åbningsweekenden vil Kaosambassaden, som tilfældet var sidste år, holder åbent hus og afvikle en række aktiviteter for unge.

Annonce

Kunstværker og fotoudstilling

Hele ugen vil der også være muligt på Underværket at se en udstilling, hvor unge har lavet kunstværker, som udtrykker deres håb til det nye byråd.

På samme måde vil der flere forskellige steder i hele kommunen være muligt at se billeder, hvor unge, der interesserer sig for at fotografere, har valgt motiver, der på en eller anden måde signalerer, hvilke ønsker de har til det nye byråd, der bliver valgt blot to måneder senere.

Hvis nogle har haft den opfattelse, at Folkemøde Randers blot er et forum for voksne, måske endda i en moden alder, så bliver den fordom så afgjort gjort til skamme i forbindelse med Folkemøde Randers 2021. Den vil i høj grad blive præget af kommunens unge.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Majken Strand forkæler kunderne i Maak med intimmøde med Instagram-stjerne

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Josefine viser vejen til et bedre liv ved at dele sit eget på Instagram

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Lej en hytte ved årets julemarked på Østervold

Randers Onsdag

Fra januar 2022 kan du tage cyklen med i bybusserne i Randers

Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Annonce