Annonce
Randers Onsdag

Fakta i Kristrup bliver til Coop 365

Sådan kan der se ud i en Coop 365 som den, der nu skal indrettes i den hidtidige Fakta på Engboulevarden i Kristrup. Foto: Tue Fiig Fotograf: Tue Fiig.
Forretningen holder lukket i nogle dage for at åbne som en helt ny butik,

Kristrup: Den eksisterende Fakta-butik på Engboulevarden i Kristrup bliver den første Fakta i Randers-området, der skifter over til et nye Coop-koncept og bliver en Coop 365.

Det sker i begyndelsen af februar, idet butikken vil holde lukket de fire første dage i uge seks for derefter at åbne som en Coop 365 fredag 12. februar.

Coop365 er et nyt format for dagligvarebutikker, som placerer sig mellem discountbutikker og kvalitetssupermarkeder.

- Vi kommer desværre til at rode i den kommende tid, ligesom der vil synes mere tomt i butikken frem mod nedlukningen. Til gengæld bliver der noget at glæde sig til. Med ny, meget overskuelig indretning, et større udvalg af varer og priser på niveau med de billigste discountbutikker, bliver det en meget anderledes butik, end den vi hidtil har kendt, siger butikschef Kenneth Lundsgaard.

Annonce

Flere hyldemeter

Konkret har Coop365 butikkerne et større sortiment end Coops nuværende discountbutikker, hvor sortimentet er udvidet med 600-700 flere forskellige varer. Coop365 har også mere end 400 økologiske varer,  og der er ti procents bonus på al frisk frugt og grønt, når kunden betaler med Coop app’en. Desuden er der  faste lave priser på alle varer i butikken, tilføjer Kenneth Lundsgaard.

Det større varesortiment bliver der plads til gennem en ændring af indretningen og  med flere hyldemeter.

Coop 365

Coop har i efteråret 2020 åbnet Coop 365-butikker flere steder i landet, og i 2021 kommer flere til, blandt andet i Randers og Langå.

Coop præsenterer det som fremtidens lavprissupermarked – et nyt format, som placerer sig mellem discountbutik og kvalitetssupermarked. 

Kæden hedder Coop 365, fordi man skal kunne handle der alle årets dage, og fordi det lægger sig op af Coops varemærke for ansvarlige varer: "365". 

Farven på butikkerne er grøn, som et klart signal om den grønne linje, Coop 365 vil forfølge: Mere økologi og 10 pct. bonus på frugt og grønt.

Butikkerne er  gennemgående større end Coops nuværende discountbutikker og har 600-700 flere forskellige varer. 

- Vi kalder det ikke discount. For det ord synes vi faktisk er sådan lidt discount-agtigt og ikke rigtig dansk. Vi kalder det lavpris. Det siger det hele, erklærer Kenneth Lundsgaard.

- Coop365 vil være en lækker og inspirerende lavprisbutik, som den burde være. For helt ærligt – man behøver jo ikke at rode fra gulv til loft, bare fordi man er billig. Vi kan i hvert fald godt li’, at der altid er pænt i vores butikker. Faktisk er vi lidt en pernittengryn, når det gælder om at holde orden på alle hylder, siger Kenneth Lundsgaard.

Annonce

Flere i Randers

Coop åbnede sidste år i september 14 nye butikker under navnet ”Coop 365”. Det skete for at teste konceptet for det, som man mener skal være fremtidens lavprissupermarked – et format, som placerer sig mellem discountbutik og kvalitetssupermarked.

Nu tager Coop hul på testrunde nummer to og føjer yderligere 19 butikker til Coop 365-kæden. I Randers kommer der også en Coop 365 på Hadsundvej, hvor der åbnes sidst i marts, ligesom der er en tilsvarende butik på vej på Mariagervej.

Kenneth Lundsgaard, butikschef i Fakta på Engboulevarden i Kristrup, glæder sig til det nye koncept, der skal gøre hans butik til en Coop 365.

- Flere er der ikke truffet beslutning om på nuværende tidspunkt, oplyser Kenneth Lundsgaard.

Annonce

Godt fat i lokalområdet

Kenneth Lundsgaard peger på, at Coop med den eksisterende Fakta-butik har godt fat i sit lokalområde, der udover Fakta også byder på en Rema 1000.

- Coop har mange loyale kunder i Randers, og efter at Kvickly lukkede, har vi fået mange nye kunder i butikken, forklarer han.

Med ændringen fra Fakta til Coop 365 udvider butikken på Engboulevarden sin åbningstid med en time om dagen, så der dagligt vil være åbent fra kl. 7 til kl. 22.

Butikken har små 30 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Metalsangkor mangler sangere

Randers Onsdag

Coronaramt sangkor fylder 70

Randers Onsdag

Nu vil Gitte nørde endnu mere

Annonce