Annonce
Randers Onsdag

Familiehuset i Randers City modtager 10.000 kroner

Julie Nygaard Nielsen (th.) modtog på vegne af Familiehuset i Brødregade 36 en donation på 10.000 kroner fra Soroptimist International - Randers, der var repræsenteret af Lene Toftegård (tv.) og Charlotte Friis. Privatfoto
Soroptimist International - Randers har doneret 10.000 kroner til Familiehuset i Brødregade til afholdelse af arrangementer, der kan gøre en forskel for kvinder og børn i Randers.

Randers: Familiehuset i Brødregade 36, som til daglig er til rådighed for alle forældre med babyer og små børn, har modtaget en donation fra foreningen Soroptimist International - Randers, som har fokus på at forbedre forhold for kvinder og børn, i hele verden.

Med økonomiske midler til Familiehuset i Randers City ønsker de især at være behjælpelig med tiltag, som kan gavne mødre og børn, som for eksempel ikke har de økonomiske ressourcer til at søge hjælp og rådgivning i eksempelvis familierådgivning, amning eller lignende.

Fokus på kvinder og børn med særlige udfordringer

Soroptimisterne i Randers har gennem årene doneret penge til at forbedre kvinders og pigers vilkår både lokalt, nationalt og internationalt. Her i november har Lene Toftegård Nielsen, præsident, og Charlotte Friis fra SI Randers overrakt en donation på 10.000 kroner til Familiehuset.

Pengene til donationer kommer fra klubbens arrangementer og aktiviteter. I 2021 har det været følgende to arrangementer:

I juni arrangerede Soroptimisterne for første gang ’Natur på hjul’, som er et cykelløb eller rettere en cykeltur. Alle kan deltage, hvad enten det er på lille/stor cykel, elcykel, i klapvogn eller trækvogn. Det vigtigste er at være sammen og opleve den smukke natur langs Gudenå. ’Natur på hjul’ bliver arrangeret igen 12. juni 2022.

I september var Soroptimisterne i Fritidscenteret, hvor det traditionsrige loppemarked blev afholdt. Der var mange mennesker forbi, som købte nogle af de mange effekter, som Soroptimisterne havde sat til salg. Loppemarkedet kan igen besøges 24. september 2022.

- Vi er glade for at kunne donere penge til Familiehuset. Det er et rigtig dejligt sted i Randers City for mor/barn. Vi vil gerne, at vores donation gør det muligt at lave forskellige arrangementer, der kan gøre en forskel for kvinder og børn i Randers og gerne familier med særlige udfordringer, siger Lene Toftegård, Præsident SI Randers.

Annonce

Donationen falder på et tørt sted

Økonomien for Familiehusets tilstedeværelse er stram, og midlerne rækker kun til at holde det i drift. Omkostninger til husleje og daglig vedligeholdelse dækkes alene af Randers Kommune og Randers City Forening. Derfor er mulighederne for at udvikle stedet yderligere og etablering af events meget begrænsede.

Familiehuset har med stor succes tidligere afholdt forskellige typer af arrangementer og events for blandt andre barslende mødre, som er et vigtigt tiltag til at kunne afhjælpe udfordringer hos blandt andre nybagte mødre.

- Der er potentiale for flere arrangementer med fagpersoner, som kan hjælpe, støtte og rådgive alle typer af forældre med forskellige tvivl og udfordringer omkring deres barn og dét at blive forælder. Dette kan nu blive muligt med denne donation, da vi kan få mulighed for at købe flere sessions fra relevante fagpersoner, som kan blive et gratis tilbud for brugere af Familiehuset. Særligt vil vi række ud til dem, som måtte have et særligt behov for det, siger Julie Nygaard Nielsen, der er frivillig i Familiehuset.

Soroptimist

Soroptimist er et verdensomspændende netværk af kvinder i erhverv, der gennem serviceprojekter arbejder for at fremme menneskerettigheder og kvinders status.

På verdensplan er der cirka 71.200 medlemmer i 2946 klubber fordelt på 121 lande. I Danmark startede den første klub i 1936 i København. I Danmark er der cirka 1.350 medlemmer i 53 klubber.

Hver klub repræsenterer en bred vifte af alle erhverv. Det giver derfor et omfattende netværk til andre aktive kvinder at være Soroptimist. De arbejder for menneskerettigheder via praktiske projekter for alle og bidrager til at forbedre kvinders og pigers vilkår.

Familiehuset

Familiehuset er beliggende i Brødregade 36.

Driften varetages af Randers City Forening, som modtager et huslejetilskud af Randers Kommune.

Familiehusets daglige virke varetages af et par frivillige hænder bestående af Julie Nygaard og Intersport.

Familiehuset er forbeholdt forældre med babyer og små børn. Her kan man holde en pause, amme eller skifte en ble. Der er mikroovn, pusleplads, siddepladser og legemuligheder.

Åbningstider: Mandag-fredag klokken 10-17.30, lørdag klokken 10-14, søndag lukket.

Annonce
Randers Onsdag

Første gang endte det med lang næse: Køkkenbutik rykker i ønske-lokaler på Nikkelvej

Annonce
Randers Onsdag

I ovnen reduceres vi til cirka fire kilo: Christian Skjødt har 37-års erfaring som krematør

Annonce
Randers Onsdag

Folkemøde Randers og AOF i samarbejde: Foredragsrække varmer op til årets lokale folkemøde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Secondhand-tøj er førstevalg for Lucinda Nielsen

Randers Onsdag

Kunst ind med far i hånden - åbner nu galleri i Randers

Randers Onsdag

Kendt ansigt bag disken i ny slagterbutik på Ved Volden

Randers Onsdag

Formand for Randers Freja Motion, Sven Grove Jørgensen: - Jeg er afhængig af at løbe

Randers Onsdag

Efter turbulent første år: Min Købmand i Bjerregrav genåbnede i fredags

Randers Onsdag

Unik kagebutik drejer nøglen rundt efter kun et halvt år: - Kunderne har været fantastiske, men der har ikke været nok af dem

Annonce