Annonce
Randers Onsdag

Folkemøde Randers åbner med folkekøkken

Et folkekøkken vil få gaden i Underværket til at syde af aktivitet, når Folkemøde Randers 2020 åbner lørdag 12. september, lover Annemarie Winther, medlem af Styregruppen bag Folkemøde Randers og fra 1. august leder af Underværket. Foto: Louise Bruun Høfler
Gaden i Underværket vil syde af aktivitet, mens der i salen tales om lokaldemokrati og borgerinddragelse.
Annonce

Randers: Uden mad og drikke duer helten ikke, er der et gammelt ordsprog, der siger. Når Folkemøde Randers løber af stablen fra lørdag 12. september, er der de bedste muligheder for, at der kan være helte til stede. Et af indslagene under åbningsarrangementet er nemlig ”Folkekøkken i fællesskabets tegn”.

- Under åbningsarrangementet for Folkemøde Randers 2020 vil gaden i Underværket syde af madretter tilberedt med kærlighed efter opskrifter, der alle har en særlig historie, fortæller Annemarie Winther, der er medlem af Styregruppen bag Folkemøde Randers og initiativtager til ”Folkekøkken i fællesskabets tegn”.


Under åbningsarrangementet for Folkemøde Randers 2020 vil gaden i Underværket syde af madretter tilberedt med kærlighed efter opskrifter, der alle har en særlig historie.

Annemarie Winther


Der vil være aktiviteter i folkekøkkenet fra kl. 10 til kl. 16, hvor der fra hver af otte forskellige boder vil blive serveret en enkelt ret, som har tilknyttet en bestemt historie.

- Vi har i øjeblikket forhåndstilmelding fra deltagere, der repræsenterer forskellige madstile og -kulturer: Indisk, libanesisk, tyrkisk, syrisk, dansk, sunde drikke, og desuden deltager MAD/MAD fra Flyvervej i Randers, som har fokus på bæredygtig mad, samt Randers Ungdomsskole. Hvert køkken afholder selv omkostninger i forbindelse med produktion af maden og får tilsvarende indtjeningen af salget, fortæller Annemarie Winther.

Prisen for en madret vil ligge på mellem 30 og 40 kroner, og der serveres ligeledes vand, sodavand, øl og vin til folkekøkken-priser. Folkekøkkenet er blandt andet støttet af Spar Nord med 10.000 kr.

Folkemøde Randers

Folkemøde Randers 2020 afvikles i perioden lørdag d. 12. september til torsdag d. 17. september 2020.

Gruppen af medarrangører består blandt andet af:

AOF, Beboerlisten, BUPL, De Konservative i Randers, Demokratirådet, Enhedslisten, Erhverv Randers, Folkekirkerne i Randers Kommune, Frivillighuset i Østergade, FOF, Gjerlev Forsamlingshus, Integrationsstyregruppen, Kaosambassaden, Klima Underværket, Kulturelt Samvirke, Kristendemokraterne, Ordets Dag, Radikale Venstre, Randers Amtsavis, Randers Bibliotek, Randers Bolig, Randers FC, Randers Klubben, Randers Lejerforening, Randers Lærerforening, Randers Ungdomsskole, SAM foreningen, SF, Socialdemokratiet, SOS Racisme, Tradium, 3F, Uddannelsessamarbejdet, Underværket, Velfærdslisten og Venstre i Randers.

Foruden at give borgerne i Randers muligheden for at få en kulinarisk oplevelse ved åbningen af årets Folkemøde Randers, der den dag og en uge frem sætter fokus på demokratiet med et væld af arrangementer, er formålet med folkekøkkenet at gøre opmærksom på, at der i Randers er et fantastisk kulturliv med mulighed for at møde nye mennesker, lære nyt og lade sig inspirere og overraske.

Annonce

Teaterskole laver markedsføring i gaderne

”Folkekøkken i fællesskabets tegn” handler overordnet om omsorg, mental og fysisk sundhed, som med corona-nedlukningen har fået helt ny bevågenhed. Det handler om at styrke troen på, at vi via fællesskabet kan gøre en forskel, og at alle har noget at bidrage med, hvilket er helt grundlæggende for et stærkt demokrati.

- Mad er et universelt sprog, vi alle forstår. Mad til rimelige priser gør det tilgængeligt for alle og giver anledning til at samle folk på tværs af alder, køn og baggrund. Mad med en historie, der frister med duft af krydderier og flotte farver, får folk til at stoppe op, til at tage en pause, tale sammen, lade sanserne råde og nyde de forskellige smage og indtryk, konstaterer Annemarie Winther.

Elever fra Teaterskolen Kastali’a står for fysisk markedsføring rundt i byen på dagen, så flest mulige folk i midtbyen får mulighed for at opleve folkekøkkenet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Randers Onsdag

Nu kommer Wolt til byen

Annonce