Annonce
Randers Onsdag

Grøn Koncert vender til sommer tilbage til Randers - i en lidt mindre og coronasikker form

Grøn Koncert vender tilbage til Randers efter fem år. Her er det Oh Land ved koncerten i 2015. Foto: Morten Pedersen.
Muskelsvindfonden og Tuborg har skåret ned på publikum, men til gengæld planlagt dobbelt så mange koncerter. Og det har givet plads til, at Randers igen kan komme på listen over værtsbyer.

Randers: Man siger, at der sjældent er noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og corona-virusset, som, de fleste vist kan blive enige om, hører til i kategorien af udpræget trælse ting, har også sine positive konsekvenser.

Uden pandemien og hvad deraf er fulgt, havde Randers nemlig næppe fået Grøn Koncert tilbage – ikke lige nu i hvert fald. Men det får Randers nu. 11. juli stopper Muskelsvindfondens og Tuborgs rytmiske musikkaravane igen og første gang siden 2016 i Randers - samme sted som sidst i øvrigt, hvorfor musikere, mad- og ølsælgere samt ikke mindst publikum må dele pladsen med byens covid-19-testcenter.

Men kan man overhovedet holde den slags arrangementer allerede i juli, og vil det overhovedet være forsvarligt?

Annonce

Det korte svar er, at det ved man ikke. Men arrangørerne har valgt at satse på, at det kan man. Og vil man også, er man nødt til at forberede sig, hvilket man lige nu er i fuld gang med.

Max 10.000

Og under alle omstændigheder bliver de grønne koncerter ikke helt, som vi kender dem. Der vil nemlig maksimalt blive solgt 10.000 billetter til hver koncert mod normalt 35.000. Til gengæld vil sommeren byde på dobbelt så mange koncerter som vanligt, nemlig i alt 16. Og det er derfor, Randers atter er kommet på listen over værtsbyer.

Om genvalget af Randers som vært siger indsamlingschef i Muskelsvindfonden, Theis Petersen:

- Vi var jo i virkeligheden kede af at skulle droppe Randers, som vi på alle måder var glade for at samarbejde med. Men det lykkedes os aldrig at nå et højere publikumstal end cirka 10.000, mens ambitionen og målet var mindst 14.000-15.000.

Theis Petersen kalder det på den baggrund helt naturligt at tage Randers med i det særlige Grøn-program for coronaåret 2021.

- Publikum er fantastisk, pladsen er god, og samarbejdet med Randers Kommune er eksemplarisk, siger han.

Annonce

Pladsen

Og apropos pladsen, skal den som nævnt i år deles med Testcenter Randers, hvilket ifølge Theis Petersen naturligvis også har været et emne i planlægningen og det tætte samarbejde med kommunens folk.

- Alle relevante instanser er blevet taget i ed, og der er bred enighed om, at der er plads til både os og testcentret, siger han.

Og der vil heller ikke være brug for helt så meget plads som normalt, da der jo kun vil blive lukket højst 10.000 mennesker ind.


Jeg er virkelig glad for, at Grøn vender tilbage til Randers. Det bliver rigtig dejligt, at vi til sommer kan se frem til at opleve Grøn, og at Randers nu er tilbage på koncertruten. Med seks års erfaring med Grøn i Randers ved vi, at vi alle kan glæde os til en stor, folkelig – og nu også corona-tryg oplevelse.

Torben Hansen, borgmester (S)


Ved hver koncert inddeles publikum i 10 sektioner, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger. Hver sektion bliver sin egen ”mini-Grøn-koncert" med egne mad- og ølboder, toiletter og masser af hygge. Men fra scenen vil konferenciers og optrædende naturligvis sørge for at sikre den klassiske fælles stemning, der har karakteriseret Grøn fra begyndelsen.

Annonce

Coronasikker

Med sektionsopdelingen er det jo imidlertid planen at samle 1000 personer på ét sted, og når Theis Petersen alligevel føler sig tryg ved den løsning, skyldes det flere ting.

- Dels har vi jo i planlægningen af koncerterne allieret os med fagfolk, som er kommet med gode råd. Og så skal man jo huske på, at det ikke er 1000 tilfældige mennesker, som vil blive samlet på et lille stykke jord. Der vil være tale om mennesker, som med et coronapas kan dokumentere, at de ikke udgør nogen større risiko, og samtidig har vi afsat minimum halvanden kvadratmeter per person i hver sektion, hvilket vil muliggøre cirkulation, uden at man behøver komme alt for tæt på hinanden. Og endelig vil der naturligvis blive sørget for ekstra rengøring på toiletterne, afspritning af boderne, ligesom der vil være håndsprit overalt på pladsen, siger Theis Petersen.

Annonce

Glad borgmester

Han glæder sig til at komme til Randers, og borgmester Torben Hansen (S) glæder sig på den anden side til på vegne af alle randrusianere at byde ham og hele den grønne karavane velkommen i byen.

- Jeg er virkelig glad for, at Grøn Koncert vender tilbage til Randers. Det bliver rigtig dejligt, at vi til sommer kan se frem til at opleve koncerten, og at Randers nu er tilbage på koncertruten. Med seks års erfaring med Grøn i Randers ved vi, at vi alle kan glæde os til en stor, folkelig – og nu også corona-tryg oplevelse. Det er et stærkt kulturelt tilbud til kommunens borgere, som mange fra både Djursland og Midtjylland også vælger at tage til i Randers. Det kan de roligt gøre igen. Sammen skal vi have en Grøn fest, lyder det fra borgmesteren.

Musikken til de 16 koncerter er på plads, men er ikke offentliggjort endnu. Det vil blive offentliggjort 11. maj, hvor billetsalget også starter.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Teresa knokler 12 timer om dagen for at få ny delikatesseforretning klar til efterårsferien: - Vi skal have sol og varme til Randers

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Majken Strand forkæler kunderne i Maak med intimmøde med Instagram-stjerne

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Josefine viser vejen til et bedre liv ved at dele sit eget på Instagram

Randers Onsdag

Lej en hytte ved årets julemarked på Østervold

Randers Onsdag

Fra januar 2022 kan du tage cyklen med i bybusserne i Randers

Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Annonce