Annonce
Randers Onsdag

I gang igen efter corona-lukning

Mette Thorsgaard glæder sig meget over at være i gang i sin salon igen efter flere ugers lukning på grund af corona-epidemien. Privatfoto
Frisør har forsøgt at udnytte den ufrivillige pause konstruktivt.
Annonce

Vorup: Det var hårdt. Sindssygt hårdt!

Sådan fortæller frisør Mette Thorsgaard, Vorup, om, hvordan hun blev ramt af corona-krisen.

Ikke i den forstand, at hun selv har været syg.

Men lige pludselig blev hendes salon lukket, ligesom stort set resten af samfundet.

- Folk blev ved med at henvende sig, men jeg måtte jo holde fast i, at jeg havde lukket. Og der var jo ikke noget, jeg hellere ville, end at klippe kunderne, fortæller Mette Thorsgaard.

I stedet har Mette Thorsgaard blandt andet brugt tid på de sociale medier, hvor hun eksempelvis præsenterer små videofilm med tricks og tip om, hvordan man selv sætter håret.

- Og folk syntes, at det var megafedt, fortæller Mette Thorsgaard, der også er begyndt at overveje at holde kundeaftener, hvor kunderne først får demonstreret og derefter parvist kan øve sig i at sætte hår.

Mette Thorsgaard åbnede salonen på Stribvej 5 i Vorup, hvor hun også bor, sidste sommer.

- I et tidligere snedkerværksted, så det er noget, vi har renoveret, fortæller hun.

Hun er 25 år og stammer fra Harridslev, hvor hun efter 9. klasse begyndte i lære som frisør. Efter at have fået sit svendebrev blev hun i salonen i Harridslev, indtil hun rykkede til Aarhus og blev ansat i en salon på Trøjborg

- For at opleve storbyen, fortæller hun.

Erfaringen herfra er, at frisøren ikke har så nært et forhold til kunderne. Dermed er arbejdet i byen er mindre personligt.

Det var, mens hun var ansat i Aarhus, at Mette Thorsgaard besluttede at realisere drømmen om at blive selvstændig. Og så var det lidt en streg i regningen, at hun på grund af corona-pandemien måtte lukke ned efter nogle måneder.

- Men nu kører det igen, siger Mette Thorsgaard, der føler, at hun er faldet godt til i Vorup. Selv om hun har placeret sig i et industrikvarter, har kunderne også fundet frem til hende. Hun driver salonen med tidsbestilling, men tager også spontane kunder ind, hvis der skulle være hul i kalenderen.

Mette Thorsgaard deltager fortsat på mange kurser for at holde sig opdateret på frisørfagets nyheder, blandt andet i forbindelse med farvebehandlinger, extensions m. v.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce