Annonce
Randers Onsdag

Internationale tilflytteres velkomst forbedres af studerende

Lasma Balode har som studerende på Erhvervsakademi Dania i Randers arbejdet på at forbedre velkomsten for internationale tilflyttere som hende selv til byen. Foto: Dania
Bachelorstuderende i servicedesign har arbejdet med Randers’ velkomst for internationale tilkomne. Nu bliver der kigget på at implementere nogle af forslagene.
Annonce

Randers: Hvordan er det egentlig at være ny i Randers, hvis man kommer fra udlandet? Det spørgsmål satte 23 International Hospitality Management-studerende sig for at finde ud af som led i deres bachelorstudie på Erhvervsakademi Dania i Randers.

En såkaldt service-safari fra de studerende viste, at kommune, bibliotek og sprogcenter med få tiltag kunne gøre en stor forskel for oplevelsen som international tilflytter. Det var for eksempel tilføjelsen af en engelsk valgmulighed som tryk-selv på telefonsvaren, en ekstra side i velkomstbrevet på engelsk eller få frivillige til at lave en gratis rundvisning af byen, ligesom man gør for turister.

For bibliotekar Dorthe Meyer Andreassen, der har ansvar for skole og uddannelsesområdet på Randers Bibliotek, har samarbejdet været en positiv oplevelse, hvor alle har fået noget ud af det.

- Det er dejligt at være med til et samarbejde, som giver så megen mening at deltage i. De studerende var så engagerede, godt hjulpet på vej af en virkelig entusiastisk underviser, og der er mange ideer at hente. Nogle af ideerne kan udføres uden de helt store udgifter og med forholdsvis lille arbejdsindsats, mens andre vil kræve væsentlig flere ressourcer, siger Dorthe Meyer Andreassen fra Randers Bibliotek i en pressemeddelelse.

Dania

Erhvervsakademi Dania udbyder videregående- og efteruddannelser på otte campusser i Jylland. Det er i Grenaa, Hobro, Horsens, Randers, Silkeborg, Skive, Viborg og Hedensted.

I alt udbyder Dania 25 korte videregående uddannelser inden for Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration.

Samlet er der 2500 fuldtidsstuderende på Dania, hvoraf 300 er internationale studerende. Derudover er 2700 deltidsstuderende på efter- og videreuddannelse

Erhvervsakademi Dania blev officielt indviet 1. januar 2009 og har 185 fuldtidsansatte medarbejdere.

Annonce

Små ting med stor effekt

Det glæder lettiske Lasma Balode, der bor og studerer i Randers, som hun elsker for sin natur, historie og charme. Derfor håber hun også, at det kan blive vist mere frem til andre internationale tilflyttere.

- Vi fandt mange små ting, som ville få stor effekt og betydning, hvis man indførte dem. Der er så meget godt at fortælle om byen, men det bliver ikke vist til tilflyttere, mener Lasma Balode på 23 år, der bor i byen med sin kæreste.

Projekterne fra de studerende skulle have været vist frem til en stor event i kulturhuset, men måtte ende med online feedback fra de deltagende organisationer på grund af corona-udbruddet.

Til gengæld har Dorthe Meyer Andreassen sammen med de andre samarbejdspartnere fra Randers Kommune og Randers Sprogskole efterfølgende sat sig sammen med Underværket for at gøre nogle af de studerendes forslag til virkelighed.

Sammen med kommunen og Randers Sprogcenter har Dorthe Meyer Andreassen fra Randers Bibliotek sat skub i at få gjort nogle af de studerendes forslag til virkelighed. Foto: Dania
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce