Annonce
Randers Onsdag

Liv i midtbyen: Café Cetini er en familiecafé på begge sider af disken

Selv om Haci Cetin lige havde fået en søn, var han ikke i tvivl om, at han ville overtage caféen, da hans bror Erhan ville prøve noget nyt. "Jeg har jo været med fra starten og det ville være synd at smide noget på jorden efter, jeg og mine brødre har brugt ti år på at få det til at køre og der er gang i den," siger han. Foto: Frank Pedersen
1. august overtog Haci Cetin Café Cetini, Dytmærsken 12, fra sin storebror Erhan Cetin. " Det er næsten som om, jeg har fået barn nummer to i løbet af meget kort tid, "siger Haci, der for otte måneder siden blev far for første gang.
Annonce

Randers: - Vi er en familierestaurant og -café, siger Haci Cetin, da han bliver bedt om at fortælle, hvad der kendetegner Café Cetini, Dytmærsken 12.

Og det med familie gælder er ikke kun caféens kunder. Det gælder også dem, der står bag disken, for det er tre brødre Cetin - Ilhan, Erhan og Haci - der i nu ti og et halvt år har drevet caféen i hjertet af Randers midtby. Det har tidligere været med Erhan som ejer, men 1. august i år overlod han nøglerne til lillebror Haci Cetin.

- Jeg har været med i caféen i mange år, så jeg kendte den jo rigtig godt i forvejen, men det er noget særligt, at det nu er mig, der står som ejer, og jeg har fået nye opgave som for eksempel at have det administrative ansvar. Det er næsten som om, jeg har fået barn nummer to i løbet af meget kort tid, siger Haci Cetin med et stort smil og fortæller, at han for otte måneder siden blev far for første gang, da han fik en sønnen Elyesa.

Selv om han lige havde fået en søn, var han ikke i tvivl om, at han ville overtage caféen, da Erhan ville prøve noget nyt.

- Jeg har jo været med fra starten, og det ville være synd at smide noget på jorden, efter at jeg og mine brødre har brugt ti år på at få det til at køre, og der er gang i den.

Haci Cetin

Alder: 29 år

Civil stand: Gift og far til sønnen Elyesa på otte måneder

Stilling: Ejer af Café Cetini, Dytmærsken 12

Uddannelse: Uddannet til gastronomisk assistent fra Aarhus tekniske skole

Annonce

Alt laves fra bunden

Haci Cetin fortæller, at konceptet for Café Cetini er, at der er et sted, der er for alle, hvilket afspejles af et menukort, der dækker fra vegetarretter til kage, mørbrad, nachos og pastaretter.

- Der, hvor vi nok adskiller os fra så mange andre caféer, er, at vi er et sted med personlighed. Vi har mange stamkunder, der kender os, ligesom vi kender dem. Ofte ved vi, hvad de vil have, når de kommer ind ad døren, om det skal være en stor Pepsi Max eller en latte uden sukker, siger Haci Cetin og tilføjer:

- Hvis du tager på McDonalds for at få en burger og kommer tilbage to timer senere, kan de ikke kende dig igen, det kan vi.

Haci Cetin siger, at selv om caféens gæster gennem dagen aldersmæssigt er fra 17 år og op, så er det på forskellige tidspunkter, de kommer. Ved frokosttid er 90 procent af gæsterne fra 50 år og op, som typisk kommer for at få en steak eller kaffe og kage. Ved 15-tiden og nogle timer frem er det for det meste piger, der kommer med veninderne for at få nachos eller en burger.

Når det kommer til Haci Cetins personlige favorit på menukortet, er dog noget helt tredje, han peger på.

- Jeg kan bedst lide vores madpandekager med fyld. Udover at man ikke kan få en pandekage som vores på andre caféer i Randers, så er den er - ligesom langt det meste på kortet - lavet fra bunden i vores eget køkken.

Annonce

Vokset op med mad

Ligesom sine brødre er Haci Cetin vokset op i fødevarebranchen, idet deres far i 1990'erne etablerede Klostergadens Grønthandler - en tyrkisk og orientalsk grønthandel - og har senere haft blandt andet et pizzeria på Mariagervej samt Lille Alanya, så da Haci Cetin skulle vælge uddannelse, lå det lige for at han blev gastronomisk assistent - det der tidligere hed køkkenassistent - fra Aarhus tekniske Skole.

- Det, jeg godt kan lide ved at arbejde i en café, er kundekontakten, og at jeg her har mulighed for at udvikle noget nyt, siger han.

Liv i midtbyen

Under overskriften "Liv i midtbyen" skildrer Randers Onsdag i en serie af artikler en række personer blandt de mange, der gør en indsats for at skabe og sikre netop liv i midtbyen.

Det drejer sig om folk fra butikslivet og restaurationsbranchen - folk, som selv færdes i midtbyen hver eneste dag, og som selv er en del af midtbyens puls.

I artiklerne præsenterer vi de pågældende personer såvel professionelt som privat, ligesom vi præsenterer den forretning, de driver.

Vi vil gerne høre, hvad de gør sig af tanker om midtbyen i Randers, hvilke ideer har de om at fremme midtbyen i forbrugernes, kundernes, bevidsthed.

Annonce

Planer om et nyt sted

Café Cetini nuværende beliggenhed er med Haci Cetins ord perfekt i forhold til at have busterminalen som nabo, da det betyder, at der kommer mange forbi for at få en kop kaffe eller noget take away mad.

- Da caféen i sin tid åbnede oppe i centret, var det, fordi det dengang gjaldt om at finde et sted med den laveste husleje. Men efter vi er kommet herned, hvor huslejen er lidt dyrere, har vi fået mange flere kunder, så den huslejestigning er givet rigtig godt ud, siger Haci Cetin, der ikke umiddelbart kan pege en decideret udfordring ved at drive en café i Randers midtby.

- Men jeg kunne godt tænke mig, at Randers Kommune arbejdede lidt hurtigere. For eksempel tog det kommunen to-tre år at give os en godkendelse, så vi nu kan have udeservering. Vi vil jo gerne hele tiden udvikle os, og det kan godt være lidt svært, når det tager så lang tid at få en tilladelse.

Sammen med sine brødre har Haci Cetin planer om at etablere sig med endnu et sted i Randers.

- Vi vil helst ikke sige for meget, men vi kigger efter et sted, der ikke er så stort som dette, hvor vi kan lave noget, der har et andet koncept end Café Cetini, men stadig har noget med mad at gøre, og som ikke er andre steder i Randers endnu, siger han.

I Café Cetini får Haci Cetin hjælp af sin storebror Ilhan Cetin. Foto: Frank Pedersen
Annonce

Spændende med fritgående dyr

Haci Cetin er født og vokset op i Randers, hvor han stadig bor samme med sin familie, hvilket afspejler den måde, han bruger byen.

- Når du lever her, bruger du jo Randers, når du køber ind. Men nu, hvor jeg er blevet far og ejer af caféen, har jeg ikke så meget fritid til at gøre brug af de kulturtilbud, der er i byen.

- Men jeg kan godt lide at komme i Randers Regnskov. Det er spændende at se dyreliv fra en hel anden verden og så er regnskoven ikke ligesom en zoologisk have, for her går dyrene frit, så det føles som om man går rundt i en regnskov, siger han.

Det er muligt at få noget for en hver smag i Café Cetini. Foto: Frank Pedersen
Cafe Cetini har tidligere været med i Cityforeningen, men er det ikke mere. "Vi følte ikke vi fik noget ud af det, for når der er arrangementer er det kun oppe i gågaderne og det får vi jo ikke flere kunder af. Men vi er stadig med til at betale for juleudsmykningen," siger Haci Cetin. Foto: Frank Pedersen
Haci Cetin overtog 1. august Café Cetin fra sin bror Erhan Cetin. Foto: Frank Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce