Annonce
Randers Onsdag

Man kan altid lære nyt, når man fotograferer

"Man kan altid lære nyt, når man fotograferer. Det gør jeg selv, selv om jeg har fotograferet det meste af mit liv", siger Britta Kaas, der de seneste år har dyrket makrofotografering. Foto: Frank Pedersen
Har du interesse for at fotografere, er der inspiration og socialt fællesskab at hente i Fotogruppen Objektiv, der mødes hver mandag i Kulturhuset, Stemannsgade 2.

Randers: Siden 1982 har fotoentusiaster mødtes i den randrusianske Fotogruppen Objektiv for at dyrke fællesskabet omkring deres fælles interesse for at fotografere.

I de seneste år har fotogruppens medlemstal ligget stabilt omkring de 30, der hver uge mødes på i Kulturhuset, Stemannsgade 2, hvor der gennemgås forskellige tekniker, nørdes i foto, udveksles erfaringer samt holdes oplæg af medlemmerne selv eller udefra kommende professionelle fotografer.

Læs også: At fotografere giver Britta et nuanceret syn på den verden, hun færdes i

Annonce

Der er enkelte unge i Fotogruppen Objektiv, men det typiske medlem er en mand, der er i efterløn-alderen og op.

- Det ville skabe en bedre dynamik hvis vi kunne få flere unge medlemmer, ligesom det ville være dejligt med flere kvinder, siger Britta Kaas, der er medlem af fotogruppens bestyrelse.

Ud over at mødes i Kulturhuset, tager fotogruppen ofte ud på fælles ture rundt omkring i Randers for at fotografere med fokus på et emne eller en særlig teknik.

- Når vi er ude og fotografere i samlet flok, sker det ofte, at folk spørger, hvem vi er og hvad vi laver og det har af og til resulteret i et nyt medlem, fortsætter Britta Kaas.

Hans-Henrik Andersen og Britta Kaas er begge bestyrelsesmedlemmer i den randrusianske Fotogruppen Objektviv. Foto: Frank Pedersen

Når det gælder medlemmernes fotoerfaring og niveau er der en større spredning blandt medlemmerne af Fotogruppen Objektiv. Nogle er nybegyndere, mens andre har meget stor erfaring og nærmest er professionelt dygtige.

- Derfor prøver vi altid at finde nogle emner for mødeaftenerne, der giver mening for alle, for vi gør det for sjov. Det er bare noget vi leger, det med at tage foto, siger Hans-Henrik Andersen, der også er medlem af fotogruppens bestyrelse.

Læs også: Syv gode råd til bedre fotos

Fast udstilling under Randers Festuge

Blandt Fotogruppen Objektivs faste aktiviteter er den årlige udstilling på Underværket i forbindelse med Randers Festuge samt den interne kåring af månedens billede

- Der er altid et emne for månedens billede, for erfaringen viser, at hvis man kan tage billeder af alting, går man tit død i det. Hvis der derimod er et emne som eksempelvis sten, skygger eller bil, sætter det gang i nogle kreative processer, og så er det rigtig sjovt at tage billeder, forklarer Hans-Henrik Andersen.

- Desuden er det inspirerende at se, hvordan andre griber et emne an, supplerer Britta Kaas.

Annonce

For dyrt med egne lokaler

At Fotogruppen Objektiv benytter Kulturhusets mødelokale i stedet for at have deres eget sted skyldes, at det vil være for dyrt i forhold til, at det årlige kontingent er på blot 600 kroner.

- Det kunne da være fedt, hvis vi havde vores eget fotostudie, som medlemmerne kunne bruge til eksempelvis at tage portrætter, men vi vil hellere bruge kontingent til blandt andet at betale for produktion af de billeder, der er med på udstillingen på Underværket, siger Hans-Henrik Andersen.

Annonce

Interessen er vigtigere end udstyret

Der er ikke noget krav til udstyr for at kunne være medlem af Fotogruppen Objektiv. I princippet kan man derfor begynde med sin telefon og så spørge medlemmerne hvilket udstyr de anbefaler, før man investerer i et rigtigt kamera og andet udstyr.

- Der er mange faldgruber, når man vil købe kamera. Man kan nemt få købt noget der er voldsomt dyrt og alligevel ikke passer til ens behov, siger Hans Henrik Andersen, der ikke vil anbefale ét kamera som det bedste.

- Det er lidt en kliche, men det bedste kamera er det, du har med. En dygtig fotograf kan tage fantastiske billeder med et dårligt kamera, men en dårlig fotograf kan altså ikke tage gode billeder med et godt kamera. Det er altså ikke kameraet eller andet udstyr, der er afgørende, fortsætter han.

I stedet for kamera og andet udstyr peger Hans-Henrik Andersen på interessen som det vigtigste, hvis man vil være med i Fotogruppen Objektiv.

- Interessen både for det at fotografere og interessen i at blive en del af et socialt fællesskab, for i vores fotogruppe er det en vigtig del, at vi hygger os sammen, siger han.

Annonce

Foto med en mentor

Britta Kaas tilføjer, at Fotogruppen Objektiv har en mentorordning, hvor nye medlemmer kan blive tilknyttet en med mere erfaring. Ordningen er også et tilbud til erfarne medlemmer, der gerne vil lære et nyt område indenfor fotografering.

- Når man er nybegynder eller ny i et område, ved man mange gange så lidt, at man ikke ved, hvad man skal spørge om. Men når man har fået lidt ballast fra en mentor, kan man selv begynde at udforske og finde ud af, hvad man synes er spændende, fortæller hun.

- Man kan altid lære nyt, når man fotograferer. Det gør jeg selv, selv om jeg har fotograferet det meste af mit liv, fortsætter hun.

Annonce

Kom og vær med

Hvis man er nysgerrig på aktiviteterne i Fotogruppen Objektivsiger opfordrer Hans-Henrik Andersen og Britta Kaas til, at møder op på en klubaften i Kulturhusets mødelokale 3 på 2. sal. Første klubaften efter sommerferien er mandag 9. august og som altid begynder klubaftenen klokken 18.50 - lige inden bibliotekets lukketid.

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Butiksejer udfordret af stilladskaos uden slutdato: Men det er ikke let at styre tiden, når Brødregades gamle skæve dame skal være fin

Annonce
Annonce
Randers Onsdag

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Overrasket direktør skal igen på jagt efter købmand til Øster Bjerregrav: Ny ejer af isbod har ikke tid til at lægge 80 timer i landsbyen

Randers Onsdag

Tag børnene med på kunstrute i Randers midtby

Randers Onsdag

79 nye lejligheder bliver fyldt med mennesker på en måned: Men man skal ikke længere stå på venteliste i årevis

Randers Onsdag

Meld Paderupmanden til politiet: Uinviterede besøg, dørhåndtagsafprøvning, vindueskiggeri, hvad som helst, vi vil vide alt

Randers Onsdag

Er julen kommet ekstra tidligt i år? Torben undrer sig over, at julelyset er tændt i Kirkegades træer

Randers Onsdag

Tag en mundfuld af naturens spisekammer

Randers Onsdag

”The Boss”-hits på Underværket

Randers Onsdag

Kø ud i rundkørslen begyndte klokken 11.00: Parkeringsplads presset af respons på jubilæumstilbud

Randers Onsdag

Bageren bruger selv Too Good To Go

Randers Onsdag

Nu er Føtex med i populær madspilds-app

Randers Onsdag

Poser med brunch er populære hos Macale

Randers Onsdag

Randers har succes med at spise sig fra madspild

Randers Onsdag

Delikatessehuset har åbnet butik i Kristrup

Randers Onsdag

Vild-med-dans-dommers danseskole i nye lokaler - og de bliver ikke svære at finde

Randers Onsdag

Lørdag står i øllets tegn, når Randers City fejrer ’Øllets Dag’

Randers Onsdag

Street Food serverer ikke længere Danmarks bedste burger - men fat mod: Den flytter over i den gamle grillbar

Randers Onsdag

Bede ved rundkørsel i Langå skal redde insekter

Randers Onsdag

Frøbomber blev smidt i Vestparken

Randers Onsdag

Elektrikerjobbet er skrottet for at være fuldtids hypnoterapeut: Ole satser det hele for at kunne hjælpe andre videre

Randers Onsdag

Vil bruge ’Målet er sundhed’ som løftestang

Randers Onsdag

Randers FC Fonden hjælper skolebørn til bedre sundhed og ernæring

Annonce