Annonce
Randers Onsdag

Medlemmerne forventer noget af deres forening

Indtil videre har 2020 været det mærkeligste år i OK-Klubbens 40-årige historie, fortæller klubbens formand, Inge Thomsen, der helt usædvanligt måtte skride til aflysning af en række arrangementer i foråret. Foto: Annelene Petersen
Også OK-Klubben er ramt af corona-konsekvenserne.
Annonce

Randers: - Vi har medlemmer, der forventer noget, der forlanger noget af os. Vi kan ikke bare lave hvad som helst.

Det fortæller formanden for OK-Klubben gennem de seneste 20 år, Inge Thomsen, om medlemmerne af den forening, som hun står i spidsen for.

Selv om hun ikke var i nærheden af at være pensionist, da OK-Klubben blev stiftet i 1980, har hun siddet i dens bestyrelse lige siden begyndelsen.

- Jeg blev opfordret til at være med, siger Inge Thomsen.

Og når hun dengang sagde ja til opfordringen, var det ud fra en betragtning om, at de ældre havde behov for andre og flere tilbud end de mange arrangementer med banko og peddigrør.

Stort set hver onsdag eftermiddag i perioden fra september til udgangen af april holder OK-Klubben sine foredrags-arrangementer i Fritidscentret i Vestergade. Gerne med 200 til 250 deltagere hver gang. Klubben har cirka 350 medlemmer, langt de fleste fra Randers Kommune.

Annonce

Corona-udfordring

Men corona-virussen har har været noget af en udfordring.

- Det har været det mærkeligste år i OK-Klubbens 40-årige historie, konstaterer Inge Thomsen.

På grund af corona-restriktionerne  måtte hun og bestyrelsen aflyse en række af de arrangementer, der var planlagt og aftalt i forårsmånederne.


I de 20 år, jeg har været formand, og i de 40 år, jeg har været med, har jeg aldrig oplevet noget lignende.

Inge Thomsen, formand for OK-Klubben i Randers


Nogle af dem er i stedet kommet med i programmet for efteråret.

- Men vi ved jo ikke, om vi kan gennemføre det hele, erkender Inge Thomsen.

- Måske bliver vi nødt til at aflyse noget. Og det håber vi jo så, at medlemmerne har forståelse for, tilføjer hun.

Den nye sæson begynder i dag, onsdag 2. september, hvor "præsten og krokonen", Anne Kirstine Langkjer og Ellen Sørensen, der nu begge er pensionister, kommer med foredraget "Livskvalitet - nu med gangstativ".

Corona-forholdsreglerne betyder, at OK-Klubbens medlemmer ikke som vanlig skal sidde ved borde i Fritidscentrets sal, men at stolene i stedet vil være sat op i rækker. Der åbnes også til salens balkoner, og dermed vil der være plads til cirka 180 deltagere.

- Det må blive "først til mølle". Anderledes kan vi ikke gøre det, beklager Inge Thomsen, der forventer at udlevere nummererede billetter til deltagerne, indtil alle pladser er brugt.

På samme måde er det en udfordring at skaffe plads til alle de, der vil være med til OK-Klubbens 40 års jubilæumsfest onsdag i næste uge. Da kommer sangerinden Birthe Kjær og underholder, akkompagneret af Mickey Pless, der er kapelmester i Nykøbing Falster-revyen.

Foreninger i Randers

Når to danskere mødes, giver de hinanden hånden. Når tre danskere mødes, danner de en forening, hedder det i en gammel talemåde. Der er formentlig noget om snakken.

Alene Randers Kommune har registreret flere hundrede foreninger, eksempelvis idrætsforeninger, spejdere, politiske foreninger, foreninger med sociale formål - og mange andre. Oftest drives foreningerne af frivillige ildsjæle.

I Randers Onsdag kan du i den kommende tid møde nogle af foreningerne og nogle af de folk, der står bag.

- Vi udleverer billetter til festen fra 2. september klokken 12, oplyser Inge Thomsen.

Corona-restriktionerne betyder også, at foredragene i Fritidscentret ikke kan indledes og afsluttes med fællessang, som man ellers plejer.

- I de 20 år, jeg har været formand, og i de 40 år jeg har været med, har jeg aldrig oplevet noget lignende, erklærer Inge Thomsen.

Annonce

OK for oplysning og kultur

"OK" i foreningsnavnet står oprindeligt - da den første af en række OK-Klubber blev stiftet på Frederiksberg i 1967 - for Omsorgs-Klubben. I Randers ser man de to bogstaver stå for begreberne "oplysning og kultur".

Og dermed er vi tilbage, hvor vi begyndte - ved medlemmernes forventninger til foreningens arrangementer.

- Vi prøver at arrangere noget for enhver smag, så vi henvender os til et bredt publikum, forklarer Inge Thomsen.

Og foredragsholderne roser da også OK-Klubbens medlemmer.

- Hver gang siger de "Hvor har I et dejligt publikum", siger Inge Thomsen med et smil.

For sit eget vedkommende understreger Inge Thomsen, at der er en stor glæde i at være med i arbejdet omkring OK-Klubben.

- Folk er jo glade for at komme. Og dermed er der jo noget ved at lave det, betoner Inge Thomsen.

Inspirationen til, hvem der skal inviteres til at komme og holde foredrag, kommer mange steder fra.

- Jeg bruger næsten alle mine vågne timer på at samle idéer. Når jeg ser tv, læser aviser eller hører radio, og så skriver jeg ned. Og vi får også tip fra vores medlemmer. Men det er jo heller ikke altid, det lykkes at få dem, man gerne vil, siger Inge Thomsen.

Annonce

Aktualitet

I OK-Klubben tilstræber man også at være aktuelle.

- Så derfor laver vi aldrig vores program i god tid. Hvis man lægger programmet lang tid i forvejen, er der jo ikke plads til noget aktuelt, påpeger Inge Thomsen.

Programmet fastlægges for et halvt år ad gangen, og det trykte program fås på bibliotekerne og i Fritidscentret.

OK-Klubben er en forening med årlig generalforsamling, der vælger bestyrelsen. Økonomien er primært baseret på medlemmernes kontingent. 300 kroner om året, og så er der gratis adgang til alle foredragene.

- Så er det er da billigt for alle arrangementer forår og efterår, synes Inge Thomsen.

OK-Klubben holder fast i at holde sine foredragsarrangementer hver uge.

- Vi var godt nok inde på, om det kun skulle være hveranden onsdag. Men vi holder fast i, at der er noget hver uge, siger OK-Klubbens formand.

Tidligere har OK-Klubben også haft kortspil på programmet, whist og bridge. Desuden har der været en hyggeklub, hvor man læste og diskuterede bøger.  Men i dag gælder det alene foredragsvirksomheden samt et par årlige udflugter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce