Annonce
Randers Onsdag

Private laver ny børnehave i Langå med fokus på natur og udeliv

Til januar slår en ny, privat naturbørnehave dørene op i Langå. I første omgang i lejede lokaler, men til foråret overtager børnehaven lokalerne, hvor Rubjerg Børnehave i dag har adresse. arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fra januar slår Naturbørnehaven i Langå dørene op. Det bliver med en erfaren mand i spidsen - nemlig Leif Mårtensson, der i 24 år har været leder af naturbørnehaver.

Langå: Siden sommer har en gruppe borgere i Langå arbejdet på at få etableret en privat børnehave med fokus på udeliv.

Og planen er lykkedes. Til januar slår den nye børnehave dørene op. I første omgang på Loftet i Langå Idrætscenter.

- Men vi har købt lokalerne på Skeelsvej 2, der i dag huser Rubjerg Børnehave, fortæller Connie Nielsen, der er en af initiativtagerne til den nye, private institution Naturbørnehaven i Langå.

Når den kommunale institution lukker og flytter over i den splinternye, store integrerede institution tæt ved Langå Skole, der i øjeblikket er ved at blive bygget, rykker den private børnehave ind. Naturbørnehaven har købt lokalerne af RandersBolig.

Flytningen vil ske i løbet af foråret.

Mangler et tilbud

- Vi mener, at der mangler sådan et tilbud i Langå, for børn i børnehavealderen og deres familier, der gerne vil udeliv, natur og nærvær, siger hun.

Initiativgruppen har allerede fået en del henvendelser fra potentielle tilflyttere, der er interesserede i den kommende institution.

Leif Mårtensson bliver leder af den nye, private daginstitution Naturbørnehaven, der er på vej i Langå. Arkivfoto: Annelene Petersen

Naturbørnehaven kan være et godt supplement til den nye institution, der samler alle byens kommunale dagtilbud i én bygning.

- Jeg tror, at vi appellerer til et andet segment, siger Connie Nielsen. Hun har selv en søn, der skal begynde i den nye børnehave, og på nuværende tidspunkt er 38 børn meldt til, fra januar og frem mod 23.

Der vil være plads til op til 46 børn i børnehaven, der hver dag vil tage ud i naturen forskellige steder i området.

Annonce

Erfaren leder på plads

Lederen af den nye institution er på plads. Det bliver Leif Mårtensson, der har mange års erfaring, blandt andet 24 år som leder af naturbørnehaver. Dels i Ulstrup, og senest i den private daginstitution Livstræet i Vellev. Han har boet i Langå i mange år, og er blandt andet aktiv i Langå Miljøgruppe.

En pædagog og en pædagogmedhjælper er også ansat. Planen er at udvide medarbejderstaben i takt med at der indskrives flere børn i Naturbørnehaven i Langå.

Connie Nielsen forventer, at det ikke bliver svært at finde flere medarbejdere, når der bliver brug for det.


Vi mener, at der mangler sådan et tilbud i Langå, for børn i børnehavealderen og deres familier, der gerne vil udeliv, natur og nærvær.

Connie Nielsen


- Vi begynder i selskabslokalerne Loftet i Langå Idrætscenter, hvor vi har hentet inspiration til at skabe et godt børnemiljø. Vi skal være kreative, for vi deler lokalerne med brugere, der benytter dem om aftenen, siger Connie Nielsen.

Planen er, at lokalerne skal benyttes morgen og eftermiddag, mens resten af dagen tilbringes udendørs. Børnene får små rygsække med, hvor de kan have deres madpakke og drikkedunk, og så går turen rundt i lokalområdet.

De andre initiativtagere  til den nye børnehave er Torben Andersen, der har en pædagogisk baggrund, og Tanja Arnholtz Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Håndsrækning til detailhandlen og spisesteder fra lokale erhverv: Få 100 kroner i rabat når du køber et Randers City gavekort

Annonce