Annonce
Randers Onsdag

Randers er jo en storby

Britt Vest, butikschef i Sinnerup, . Foto: Annelene Petersen
Britt Vest i Sinnerup kom fra Nykøbing Mors til Randers for mindre end et år siden og har fundet sig godt til rette.
Annonce

Randers: - Det er noget af et spring fra Mors. Men her er jo dejligt. Byen er jo langt større end Nykøbing. For mig er Randers nærmest en storby.

Sådan siger Britt Vest, der tidligere på året tiltrådte som butikschef i Sinnerup på hjørnet af Provstegade og Nørregade.

Så stor føltes Randers, at Britt Vest til at begynde med ikke turde bevæge sig ret langt væk fra butikken i frokostpausen af frygt for at blive væk i det snørklede gågade-system.

- I Nykøbing har de bare én lang gågade, smiler hun

Foreløbig har hun erfaret, at folk i Randers også er flinke og rare. Og egentlig har hun ikke fundet de store forskelle på menneskene her og så dem, der bor på Mors og i Thisted, hvor hun tidligere har arbejdet som butikschef i en Inspiration-isenkram.

Siden Inspiration har hun været omkring en helt anden branche - nemlig med planlægning af bordplade-montørers arbejde i Norge.

- Men jeg savnede pulsen i butikslivet, fortæller Britt Vest.

Britt Vest

Britt Vest, butikschef i Sinnerup, Provstegade 6-10, Randers.

Opvokset i Nykøbing Mors, uddannet indenfor isenkram, tidligere butikschef i Inspiration i Thisted.

Arbejdede derefter gennem tre år med planlægning af montørarbejde i Norge for en dansk virksomhed, der producerer bordplader.

Savnede pulsen i butiks-verdenen og vendte tilbage til detailbranchen fra sidste efterår og flyttede fra Nykøbing til Randers.

Bor i dag på Thors Bakke med sin ven. Har voksne børn bosat i Nykøbing og i Viborg.

Annonce

Nyindretning

Så det blev til en tilbagevenden til detailbranchen, til Sinnerup i Randers.

Her har en af de store opgaver i den forløbne periode været at gennemføre en nyindretning af butikken.

- Alle butikkerne i Sinnerup-kæden skal have et ensartet look. Så vi har fået foretaget en opdatering, hvor væggene er skiftet fra hvide til sorte. Samtidig er der sat nogle nye skillevægge op, så der er blevet mulighed for at indrette nogle stuemiljøer, fortæller Britta Vest og lægger ikke skjul på, at det har været et stort arbejde at gennemføre ændringerne.

- Vi skulle have alle hylder ned og op igen. Det har varet to og en halv måned, fortsætter Britta Vest. Ud over butikkens egne medarbejdere har dekoratører fra Sinnerup-kæden medvirket i processen.

Indretningen er tilrettelagt sådan, at tøj er samlet i en del af butikken, møbler er overvejende i en anden, køkken- og gaveartikler i en tredje.

Sinnerup har i Randers tre fuldtids-medarbejdere og en ansat på 25 timer. Dertil kommer to "assistancer", som Britt Vest kalder dem - medarbejdere, der kan tilkaldes, når der er tryk på. Desuden en pap-/fejedreng.

Britt Vest begyndte i butikken 1. december sidste år og blev butikschef fra 1. marts.

Annonce

Egne varer

Sinnerup forhandler en stort sortiment af varegrupper og af varer. Møbler fra knagerækker og hylder til sofaer og spiseborde. Modetøj til kvinder fra jeans til festkjoler samt smykker, tasker og sko. Køkkenudstyr fra gryder, potter og pander til knive og køkkenmaskiner. Der er spisestel, kopper og krus, glas og fade. Brugskunst, belysning, plakater, puder og tæpper. Desuden alle tænkelige gaveartikler, gerne pakket i en kurv som værtindegave eller lignende.

- Det er i høj grad Sinnerups egne varer, vi fører. Der er nogle brands, der efterhånden ryger ud. Der er visse varer, der altid er på tilbud et eller andet sted til måske minus 25 procent, og der kan vi ikke være med. Så hellere sælge noget, der er unikt for Sinnerup, siger Britt Vest.

Sinnerup fører også egne mærker inden for krydderier, forskellige former for middelhavssalt, tapenader og pestoer.

Der er dog også mærker, der er så store eller så klassiske, at de bare skal være i butikken. For eksempel Kaj Bojesens kendte og elskede figurer i træ eller ernæringseksperten Christian Bitz' serie af bestik, glas og spisestel.

Sinnerup-butikkernes ejer, Lars Sinnerup, er også designer og har eksempelvis skabt Victor-stolen. Hans kone, Lisbeth Skov Sinnerup, er chefdesigner og står bag tøjbrandet Creton, som alene forhandles i Sinnerups butikker.

- Der er et bredt spekter af varer og priser. Eksempelvis har vi fine plankeborde til måske 20.000 kroner, men der er også borde til 1000 kroner, fortsætter Britt Vest.

Hun går med tanker om at gennemføre arrangementer i butikken for grupper af kunder, f. eks. foreninger, der kunne ønske sig at holde en inspirationsaften.

Helle Povlsen er ansvarlig for tøjafdelingen i Sinnerup. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Julen nærmer sig

Vi begynder så småt at nærme os julen. Endnu er der ikke synlige tegn i Sinnerup-butikken, men det varer ikke længe.

- Når vi kommer hen lige efter uge 42, skal butikken stå helt skarp til jul, erklærer Britt Vest.

Julepyntningen vil i hvert fald til at begynde med blive holdt i et afgrænset område af butikken.

- Vi skal jo stadig sælge andet end juleartikler, siger hun og smiler:

- Og pynten skal jo også pilles ned igen.

Møbler er en stor del af Sinnerup. Foto: Annelene Petersen
Brugskunst i alle afskygninger. Foto: Annelene Petersen
Alle former for boligartikler kan findes i Sinnerup. Foto: Annelene Petersen
Tøj i Sinnerup er overvejende af kædens eget brand, Créton. Foto: Annelene Petersen
Indretningsartikler er det bærende i Sinnerup. Foto: Annelene Petersen
Væggenes farve er ændret fra hvidt til sort i forbindelse med Sinnerups "opdatering" af butikkerne. Foto: Annelene Petersen
Liv i midtbyen. Britt Vest er ny butikschef i Sinnerup. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Fond redder midtbyens sjæl

Annonce