Annonce
Randers Onsdag

Randers Kommunes dagtilbud er landets grønneste

Børnene får naturen ind i hverdagen i Randers Kommune. PR-foto
Friluftsrådet har delt Grønne Spirer Flag ud, og Randers er nu den kommune i landet, der har flest af dem.
Annonce

Randers: Der er grøn rekord i Randers Kommune. Randers Kommunes dagtilbud har nemlig i år fået tildelt flest Grønne Spirer Flag i hele landet.

Grønne Spirer er en mærkningsordning under Friluftsrådet, som dagtilbud kan opnå ved fokus på udeliv, natur, miljø og i det hele taget en sund og grøn hverdag.

Netop i år har Randers Kommune gjort en indsats ud over det sædvanlige i alle institutioner ved at uddanne naturpædagoger som faglige fyrtårne inden for natur, udeliv og science.

Annonce

Glad modtager

En af dem, der har fået tildelt Grønne Spirer Flaget i år, er naturdagplejer Ruth Jørgensen fra Frisenvold Naturdagpleje.

- Vi er ude hver dag og laver aktiviteter i naturen, og gennem leg lærer jeg børnene om natur, miljø og om madens vej fra jord til bord. Vi har en kæmpe køkkenhave, og børnene deltager nysgerrigt i alt, hvad der sker. De er helt klar over, hvor grøntsager kommer fra. Men de er også med til at samle æg, og de har set en plukket høne komme i suppegryden. Jeg synes, det er dejligt at vise flaget frem, og mange bemærker og spørger til, hvad flaget betyder. Når jeg fortæller om det, bekræfter det mig i vigtigheden af at lege og lære i naturen, fortæller dagplejeren.

Friluftsrådet har i år oplevet en stor interesse for at arbejde med miljø og bæredygtighed.

Randers Kommune har 116 Grønne Spirer Flag. På landsplan er der uddelt i alt 813.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Kim Larsen fejres i Pakhuset

Randers Onsdag

Nu kommer Wolt til byen

Annonce