Annonce
Randers Onsdag

Red Barnet mangler indsamlere i Randers

To af sidste års indsamlere i Red Barnet, Karina Hjorth og Ulrik Svanlundh, i gang med optællingen i Kulturhusets sal. Optællingen slipper de for i år, hvor indsamlingen alene sker via sms eller Mobile Pay. Privatfoto
Organisationen holder landsindsamling 6. september, men mangler indsamlere for at komme rundt til alle husstande i hele distriktet. I år skal samles ind via Mobile Pay og sms.
Annonce

Randers: Landsorganisationen Red Barnet gennemfører søndag 6. september en landsindsamling, der blandt andet sigter mod at hjælpe de børn, der er allerhårdest ramt af corona-pandemien, der indirekte frygtes at koste op til 6000 børn livet - hver dag.

Kampen mod virussen trækker ressourcer væk fra for eksempel livsvigtige vaccineprogrammer, og det kan ifølge FN koste 6000 børn livet hver dag. Langt flere vil på grund af den økonomiske krise blive presset ud i fattigdom og sult, og nogle vil blive tvunget til at skifte skolen ud med  arbejde eller børneægteskab.


Vi er kede af, at vi ikke kan møde indsamlerne i år.

Kate Brejnholt, formand for Red Barnet i Randers


Ude i verden er der brug for penge til medicin, mad og skolegang til udsatte børn i krigsramte og fattige lande og til nødhjælp til børn i lande som for eksempel Libanon, hvor corona lige nu kun er én ud af flere katastrofer. I Danmark bruges pengene blandt andet på aktiviteter for børn, der er uden for fællesskabet.

For at reducere smitterisikoen skal indsamlerne i år kun tage imod donationer via MobilePay og sms. Bidragene sendes direkte til Red Barnet, så efter endt rute kan indsamlerne tage direkte hjem. Indsamlerne vil hver især få at vide, hvor meget de har samlet ind.

− Vi er kede af, at vi ikke kan møde indsamlerne i år, siger Kate Brejnholt, leder af Red Barnet Randers.

- Vi plejer jo at have en rigtig hyggelig eftermiddag i Kulturhusets sal med kaffe, kage, hjemmebagte boller, små overraskelser til børnene og megen snak om hyggelige episoder undervejs. Vi håber nu, at mange forældre alligevel vil tage deres børn med ud at samle ind, for det giver oplevelser for livet – for begge parter.

For at dække sit distrikt skal Red Barnet gerne bruge cirka 100 indsamlere. I skrivende stund har cirka 50 meldt sig.

Man kan tilmelde sig som indsamler via hjemmesiden tilmeld.redbarnet.dk. Via Red Barnets hjemmeside kan man også oprette sin egen indsamling til fordel for organisationen, hvis man skulle være forhindret i at "stemme dørklokker" 6. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers Onsdag

Langå Skole fejrede sit jubilæum

Annonce